I sin årelange jakt på det de mener er rettferdig en erstatning fra Samsung ser det ut som om Apple ender opp med småpenger.
Slide to unlock
En jury i California har tilkjent Apple 119,6 millioner dollar for at Samsung har krenket to av deres patentrettigheter. Juryen fant at iOS' hurtiglenker - "quick links", og det å låse opp ved å føre et ikon sideveis - «slide to unlock», var overtrådt.
Et par andre patenter som Apple ville ha kompensasjon for fant juryen ikke var overtrådt. Da ble det ikke 2,2 milliarder dollar, som Apple mente var rettferdig kompensasjon.
Det var ikke mye sammenliknet med den første rettsaken for et par år siden, da de ble tilkjent en milliard dollar i erstatning.
Les også: 13 magiske Mac-snarveier
Ikke mye i kassa
Det er neppe noen økonomisk katastrofe for Apple at de får over to milliarder dollar mindre enn de forlangte.
De antatte kostnadene til advokatene på rundt 60 millioner dollar har de sikkert også råd til uten å blunke.
Det verste er nok prestisjetapet etter at beløpet ble så lite, selv om Apple takker dommeren og juryen og sier at dommen viser at Samsung med viten og vilje stjal deres ideer og kopierte deres produkter.
Tilbakeslag
Juryen fant også at Apple også hadde vært ute og hentet ideer fra erkekonkurrenten.
Derfor må Apple betale 158.000 dollar for å ha nappet et av Samsungs patenter slik at de kunne realisere iPhone 4 og 5.
Det betyr at nettobeløpet Samsung må ut med bare blir på 119,62 millioner dollar.
Les også: – iPhone 6 får to nye modeller med større skjerm
Selv om Apple saksøkte Apple brakte Samsungs advokater Google inn som en part i saken og pekte på selskapet som en slags medskyldig.
Det liker neppe Google, men de er ganske avhengig av Samsung og de andre mobilprodusentene som bruker Android.
Selv om de «gir bort» operativsystemet, så etablerer de en enorm mengde klienter i markedet som laster ned apper fra Googles Play-butikk, som viser reklame til brukerne og som forsyner Google med trafikkdata de kan analysere.
Bort med dem
Etter dommen vil sannsynligvis begge selskaper prøve å få dommeren til å erklære motpartens produkter ulovlige, slik at de ikke kan selges i USA. Det vil de neppe lykkes med, tror juridiske eksperter.
Spørsmålet er om de to, eller kanskje tre, aktørene nå vil holde «juridisk fred». Det er vel tvilsomt.
Det er ikke bare teknologer og økonomer i slike stridsspørsmål. Det er horder av advokater, og de har all mulig grunn til å kjempe for økt "markedsandel".
Les også:
Dette er vårens viktigste smarttelefoner