Evakueringen ble igangsatt da det ble målt økt radioaktiv stråling ved hovedinngangen til atomkraftverket, opplyste en tjenestemann i Japans atomsikkerhetsdirektorat.
Mindre enn en time senere ble det meldt at verdiene hadde sunket igjen, og at arbeiderne var tilbake på det jordskjelvrammede atomkraftverket.
Se grafikk: Slik fungerer reaktorene
Arbeidet med å kjøle ned atomkraftverkets reaktorer ble stanset som følge av evakueringen, men er nå i gang igjen og går ifølge atomsikkerhetsdiraktoratet som normalt. Reaktorer nummer 1, 2 og 3 kjøles ned ved hjelp av sjøvann.
Tidligere onsdag ble det meldt om brann ved reaktor nummer 4, og det ble også observert hvit røyk som man antok stammet fra en reaktorlekkasje.
Strålevernet: – Ekstrem situasjon
Lekkasjer
Japansk fjernsyn viste onsdag bilder av den hvite røyken som steg opp fra atomkraftverket. Forklaringen er sannsynligvis at det har lekket damp fra reaktor nummer 3 fordi forseglingen rundt den er skadet, opplyser den japanske regjeringens pressetalsmann Yukio Edano.
Ifølge regjeringen har også forseglingen rundt reaktor nummer 2 ved atomkraftverket fått skader.
Samtidig var det branner ved reaktor nummer fire både tirsdag og onsdag. Onsdag morgen så brannen ut til å være under kontroll.
Problemene ved atomkraftverket oppsto da kjøleanleggene ble slått ut av jordskjelvet og den påfølgende tsunamien i forrige uke.
Reaktorene er blitt forsøkt nedkjølt ved hjelp av sjøvann, men atombrensel er periodevis blitt stående helt eller delvis utildekket, noe som kan ha ført til overoppheting og delvis nedsmelting.
Den radioaktive strålingen ved atomkraftverket har vært svingende mens arbeidet med å kjøle ned reaktorene har pågått.
Eva Joly: – Kjernekraftillusjonen har sprukket
Frykter stråling
I hovedstaden Tokyo var den radioaktive strålingen på ett tidspunkt ti ganger høyere enn normalt. Selv om helsemyndighetene understreket at dette nivået foreløpig ikke utgjør noen fare for menneskers helse, øker frykten.
Det er ikke vanlig for japanere å mistro sine egne myndigheter, slik drosjesjåfør Ebi Hara (65) nå gjør.
– At det amerikanske hangarskipet USS Ronald Reagan har skiftet posisjon under redningsoperasjonen for å unngå stråling, forteller det meste. Det er vår største frykt at strålingen øker og når Tokyo, sier han.
Også japansk presse er blitt mer kritisk overfor regjeringen og etterlyser bedre informasjon om situasjonen i Fukushima.
Samtidig forsterkes frykten av etterskjelv. Kraftige skjelv fikk både tirsdag og onsdag bygninger til å svaie i Tokyo.
Les også: Robot skal finne overlevende i Japan
Mer om saken:
Forseglingen rundt reaktor to er brutt
Tyskland stenger sju kjernekraftverk