OLJE OG GASS

Bellona-Hauge fikk viljen sin

REKKER IKKE: Bellona har ikke kapasitet til en faglig forsvarlig håndtering av både Deepwater Horizon-katastrofen og forvaltningsplanen, fortvilte Frederic Hauge for to uker siden. Nå har miljøverndepartementet snudd.
REKKER IKKE: Bellona har ikke kapasitet til en faglig forsvarlig håndtering av både Deepwater Horizon-katastrofen og forvaltningsplanen, fortvilte Frederic Hauge for to uker siden. Nå har miljøverndepartementet snudd. Bilde: Leif Hamnes
Leif Hamnes
18. juni 2010 - 09:28

Allerede før Klare til oljekamp to uker tilbake, gjorde Bellona-leder Frederic Hauge det klart at Deepwater Horizon-ulykken var grunn god nok til å utsette høringsfristen om forvaltningsplanen for Barentshavet - Lofoten.

Les også: – Mexicogolfen forandrer alt

Forvaltningsplanen utsatt til 2011

Fristen var i utgangspunktet 1. juli.

– Vi trenger egentlig 3-4 måneder til. Dette er tungt, komplisert og teknisk stoff som krever full oppmerksomhet. For å yte saken rettferdighet, må vi i så fall slippe blikket fra situasjonen rundt Deepwater Horizon. Det vil være galskap om vi ikke tar oss tid til å fange opp de unike erfaringene fra Mexicogolfen i prosessen videre, sa Hauge til TU den gangen.

TAR SEG BEDRE TID: Miljøvernminister Erik Solheim (SV).
– Vi trenger egentlig 3-4 måneder til. Dette er tungt, komplisert og teknisk stoff som krever full oppmerksomhet. For å yte saken rettferdighet, må vi i så fall slippe blikket fra situasjonen rundt Deepwater Horizon. Det vil være galskap om vi ikke tar oss tid til å fange opp de unike erfaringene fra Mexicogolfen i prosessen videre, sa Hauge til TU den gangen. NYE TONER: Miljøvernminister Erik Solheim, her under konferansen i Svolvær, har lyttet til Bellona og utsatt høringsfristen til 15. september. Foto: Leif Hamnes Leif Hamnes

Snuoperasjon

Verken OLF eller miljøvernminister Erik Solheim (SV) var i Svolvær – Mexicogolfen forandrer alt , til tross for at selve Forvaltningsplanen utsatt til 2011

Nå har pipa fått en annen lyd.

– Etter ulykken i Mexicogolfen trenger vi mer tid til å ta for oss de mange vanskelige spørsmålene som melder seg: Hvordan kunne et oljeselskap som BP gjøre så fatale feil? Hvorfor er ikke mer olje blitt samlet opp? Hadde oljeselskapene tilstrekkelige kontrollrutiner? resonnerer Solheim overfor Aftenposten i dag.

Lettet Hauge

Hauge er glad for utsettelsen.

– Dette gir oss litt mer tid. Det trenger vi desperat fordi det er så mye å kommentere, sier han.

– De mange nye erfaringene vi får på daglig basis fra Mexicogolfen må tas på det dypeste alvor, og ikke minst ses i sammenheng med hendelsene fra Gullfaks og Snorre på vår egen sokkel. Her er det grunn til å se over hele metodikken for risikovurdering på nytt, sa Hauge til TU i Svolvær.

Les også: – Nærmere katastrofe enn Statoil hevder

Oljeboring blir farligere

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.