Brasil krever minst 60 prosent lokalt innhold i kontrakter til offshoreindustrien.
Aker Solutions svarer ved å bygge et fullintegrert anlegg for fabrikasjon, sammenstilling og testing av boreutstyr for dypvann.
Les også: Slik blir havbunnsfabrikken
Drypper på Kristiansand
Selskapet tror investeringen i Brasil også vil bidra til å styrke boremiljøet i Kristiansand, der Aker Solutions har ca. 1100 ansatte. Engineeing og produksjon av enkelte strategisk viktige komponenter vil fortsatt skje i Norge.
– Fabrikken i Brasil styrker vår konkurranseevne. Det meste av engineeringarbeidet vil fortsatt bli gjort ved vårt hovedkontor for boreteknologi i Kristiansand, sier Endre Johansen, kommunikasjonssjef i Aker Solutions.
Fabrikken på 335.000m2 bygges i Macaé på Brasils østkyst. Anlegget inneholder en fabrikasjonshall på 20.000 m2, og er dimensjonert for rundt 700 ansatte.
Les også: Slik vil Aker Solutions kapre fremtidige ingeniører
Simulatorer
Anlegget, som blir åtte ganger større enn Aker Solutions' fabrikasjonsanlegg for subseautstyr like ved, i Rio das Ostras, skal også inneholde fire simulatorer for opplæring av boremannskap.
Service og ombygginger av borepakker står også på listen over oppgaver det nye anlegget kan betjene etter at det står ferdig i 2014.
Les også: Aker Solutions ansetter 1300 ingeniører
Flere rigger
Aker Solutions har levert boreutstyr til 35 rigger og boreskip som nå er i arbeid i brasilianske farvann.
Det brasilianske oljeselskapet Petrobras har store planer om økte boreaktiviteter på dypt vann, og vil investere i nye rigger.
– Vi vil ta vår andel av det markedet, sier Johansen.
Aker Solutions har ikke bare det brasilianske markedet i tankene.
Les også: Slik kan Norge bli ledende på undersjøisk kraftforsyning
Langt fram - høyt opp
– Dette er ledd i vår langsiktige strategi om en markedsandel på opp til 50 prosent for dypvanns-borepakker, sier Johansen.
I dag er naboen i Kristiansand, National Oilwell Varco, størst i verden på offshore borepakker.
Les også:
Ingeniørmangel kan dempe subseaveksten
– Man må lære seg å si nei til oppdrag