Datahackerne skal ha rettet angrepet mot filer om det franske formannskapet i G20-gruppen, og andre dokumenter knyttet til internasjonal økonomi.
Gruppen består av de 20 største økonomiene i verden.
– De har vært målbevisste, profesjonelle og organiserte. Det er det første angrepet av denne størrelsen mot den franske staten, sier Patrick Pailloux, generaldirektør i ANSSI, det nasjonale byrået for IT-sikkerhet.
Les også:
Opphavet ukjent
Over 150 maskiner skal ha vært infisert ved det franske departementet.
Angrepets opprinnelse er, nær sagt som vanlig, ukjent. Ved antydningens kunst utpekes likevel Kina som hovedmistenkt, ifølge det franske magasinet Paris-Match.
– Vi har notert oss at en viss mengde av informasjonen ble rutet videre til kinesiske servere. Men det sier i seg selv ikke særlig mye, uttaler en anonym kilde.
– Vi har spor, uttaler den franske budsjettministeren François Baron, ifølge BBC.
Sensitive temaer
nevnes i flere medier som et eksempel på Kinas villighet og evne til å utføre cyberoperasjoner.
Kina er også solid representert i TUs oversikter over landene med størst cyberkrigskapasitet og de mest spektakulære cyberkrigshandlingene i historien.
G20-møtet angrepet rettet seg mot, omhandlet også flere forhold hvor de øvrige statene presset Kina.
Ikke minst gjaldt dette diskusjonen rundt den kinesiske valutaen Juan – og Kinas angivelig bevisste politikk for å skaffe seg handelsfordeler gjennom å holde sin egen valuta kunstig lavt prissatt.
Les også: – Stuxnet er et militært våpen
Mangelfulle it-rutiner på norsk sokkel