Ingen av de andre funnene kommer i nærheten.
Legger man sammen de ni andre funnene på lista, så slår ikke en gang totaltsummen størrelsen på Johan Sverdrup.
Topp fem
Johan Sverdrup inneholder 1,761 millioner fat oljeevkvivalenter, ifølge Oljedirektoratet.
– Er vi heldige, går Johan Sverdrup inn på topp fem på norsk sokkel gjennom alle tider, sier letedirektøren.
I oversikten fra Oljedirektoratet er ikke Geitungen-prospektet tatt med i beregningen av størrelsen på Johan Sverdrup.
Som Teknisk Ukeblad skrev i forrige uke, inneholder Geitungen-prospektet opptil 270 millioner fat olje, og henger mest sannsynlig sammen med gigantfunnet Johan Sverdrup.
Les også: Slik blir Johan Sverdrup bygd ut
– Utrolig viktig
– Vi må tilbake til Ormen Lange på 90-tallet for å finne et funn av denne størrelsen, sier Sissel Eriksen, letedirektør i Oljedirektoratet.
Også den gang var det skralt med funn før, og i tiden etter.
– Funnet er utrolig viktig. Johan Sverdrup kan være med på å opprettholde norsk oljeproduksjon i mange år, og på en annen måte enn de andre funnene, sier Eriksen.
Styrker troen på norsk sokkel
– Så store funn i modne deler av norsk sokkel styrker troen på at det er mer som kan finnes. Det øker interessen for Nordsjøen og norsk sokkel generelt, sier Eriksen.
Oljedirektoratet regner med å ha et klart estimat for innholdet på hele Johan Sverdrup, inkludert den positive avgrensningsboringen på Geitungen, rundt juletider.
Arctic Securities har høynet anslaget for Johan Sverdrup etter Geitungen-funnet, skriver e24. Arctic-analytikerne mener nå at det finnes mellom 1.840 og 3.570 millioner fat olje på feltet, mot tidligere estimater på mellom 1.700 og 3.300 millioner fat olje.
Les også: Gigantfeltet i produksjon fra 2018
Estimater til nyttår
Hos Statoil ønsker de ikke å kommentere tallene til Oljedirektoratet.
– I partnerskapene har vi blitt enige om å skaffe et best mulig estimat tidligst ved starten av neste år før vi kommenterer tall, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil.
De holder på med et såkalt pre-unit og et avgrensningsboreprogram for å gi et mest mulig riktig estimat av ressursene i Johan Sverdrup. Selskapetene har som mål å bli ferdige med dette arbeidet mot slutten av året.
– Først da kan vi med sikkerhet si noe om hvilke volum som gjelder for dette feltet. Bruk av tall må stå for andres regning enn vår, sier Skauby i Statoil.
– Vi arbeidet for et minst mulig usikkert estimat. Jo flere avgrensningsbrønner vi borer, jo mindre blir usikkerheten. Målet er å sikre et best mulig grunnlag for beslutningen om hvilket utbyggingskonsept som skal velges.
Les også:
Disse prosjektene sprekker med 40 milliarder
– Vi driver vår virksomhet i flomlys