Med trillebåren Sherpa slipper du å skyve og balansere. Trillebåren har tre hjul - med elektrisk fremdrift på forhjulet.
Og tipp, selvfølgelig, som på en lastebil.
Har du lang vei fra parkeringsplassen til hytta er et slikt moderne fraktdyr kanskje løsningen?
Fleksibel er den også. Bakhjulene kan byttes ut med støtter og båren kan byttes mot høyvolumbeholder, flatt plan med karmer, eller noe du finner på selv.
Test av Sonos lydplanke: En drøm for alle som får angst av kabler
Hvorfor klippe selv?
Gressklipping er blitt en arena for roboter. For noen år siden kostet klipperoboter typisk 25.000 kroner og var ganske enkle. Nå har prisen halvert seg og robotene er blitt mye bedre.
Bosch nye klipperobot Indego kommer med det de kaller Logicut, som i praksis går ut på at den klipper plenen omtrent som et menneske ville ha gjort det. Frem og tilbake.
Det kan jo høres veldig logisk ut, men skiller seg sterkt fra konkurrentene som klipper etter et kaotisk mønster. Det er ikke lurt, hevder Bosch fordi det tar så forbasket mye lenger tid og det betyr mindre klippe og mye mer slitasje på robotene.
Indego gjør som alle slike klippere: Den kartlegger hagen innenfor den periferien du markerer med kabel. Så durer den i vei. På én ladning klipper den i ca. 50 minutter og barberer rundt 200 m2 plen. Så stikker den tilbake til ladestasjonen og fyller opp batteriet i de neste 50 minuttene, før den er klar til å ta fatt på de neste to hundre kvadratene.
Selv om den klipper i rette linjer, blir det ikke overlapp. Neste gang plenen skal klippes, beregner den et nytt linjemønster før den setter av gårde. Som alle slik klippere har den et alarmsystem og en pinkode som gjør at en tyv som forsyner seg med den elektriske sauen ikke får noe glede av den. Klipperen takler bakker opp til 35 grader.
Les også: Nye Xbox One skal erobre konsollmarkedet og stua di
La plenen puste
Det å holde gresset nede er ikke nok, i følge Gardena og flere andre som har oppdaget et nytt marked for nok et motordrevet redskap vi gresseiere må ha: En planlufter.
Den ser ut som en gammel manuell gressklipper, men denne karen nøyer seg ikke med å stusse gresset. Den går dypere til verks.
Gardenas elektriske plenlufter EVC 1000 er et roterende pinnsvin med en knivbesatt tommel som roterer over gressmatten. Det korter ned livet til mose og andre mindre velkomne vekster ekstremt raskt og lar gressrøttene får litt lebensraum.
Les også: Teknikkene for å tilberede perfekt kaffe
Leiemorder for vegetabiler
Stadig flere bytter ut grusen og asfalten med betongstein. Det er flott inntil grønnsværet tyter opp mellom stenene. Det var jo ikke planen.
Da er det ingen ting som stål.
I Gardenas kombisystem, det vil si skaft du kan sette på alskens verktøy, får du fugebørsten M. Det er ganske enkelt en børste med V-formet stålbust.
Stakkers de mosedotter og løvetann som har valgt å bli fastboende i din oppkjørsel når du tropper opp med M-en din.
Les også: Dette blir nytt på Netflix
Kutt ut
En skikkelig hagesaks er et av de viktigste verktøyene når den ville grønne veksten skal kues. Det er her finske Fiskar kommer inn. Deres nye Quantum beskjæringssaks har i følge produsenten en gjennomtenkt skandinavisk design som fremhever genial funksjonalitet.
Store ord for en saks, men den ser ikke så dum ut. Presisjonsslipte og herdede stålskjær med anti friksjonsbelegg montert inn i en aluminiumkropp som er utstyrt med korkhåndtak er salgsargumentene.
Les også: Gjør telyset til flomlys
Multi i hagen
En elmotor på 1000 watt med skaft kan brukes til mye morsomt i hagen. Det er Bosch' store nyhet for året. AMW-multiverktøy kan være både en hekksaks, en gresstrimmer og en motorsag. Alt avhengig av hva du klipser på stanga.
Verktøyet er 2,1 meter langt og har stor rekkevidde. I tillegg kan du få en 70 cm forlenger for å nå høyere opp og lenger ut.
AMW-HS er hekksaksforsatsen. Klikk på og barber hekken med 1,3 hestekrefter. Det er heftige greier og du rekker opp til høye grener uten stige. Selve saksen kan dreis 180 grader og låses i posisjon for å tilpasses enhver utfordring hekken byr på.
Så er det AMW-GS. Det er en greinsag som også klikkes på og rekker opp i trærne. Altså en motorsag med smøresystem og hele greia og med et 26 cm langt sverd som kommer i behagelig avstand fra deg. Her kan nok forlengeren komme til nytte, for trær kan være vanskelige å komme til i. Saga har en kjedehastighet på 12 meter i sekundet og gjør kort prosess med selv tykke grener.
AMW-RT er gresstrimmeren. Den nyter også godt av den kraftige motoren og kan parkere de småtassene vi vanligvis stusser gresset med. Kraften og knivene på 3,5 mm er mer i tråd med de du ser profesjonelle gartnere dra rundt med.
Les også: Selv det billigste kvartsur er mer nøyaktig enn en mekanisk klokke i millionklassen