Neste måned vil Microsoft slippe en såkalt preview-versjon av Windows 8.1. Nå har sjefen for Windows-programmet, Antoine Leblond, løftet litt på sløret i en blogg.
Han sier selvfølgelig masse om hvordan de har levert på visjonen og slike selvfølgeligheter, men det er nok et faktum at Microsoft er bekymret for hvordan Windows 8 har blitt tatt imot.
Stagnasjon
Det at nye PC-er utstyres med det nye operativsystemet er slik det alltid har vært.
Mer bekymringsfullt er det at PC-salget har stagnert og gått tilbake til fordel for nettbrett.
Og på nettbrett har markedsandelen vært liten. Her er det iOS og Android som er dominerende.
Få ting har vært mer etterspurt i åtteren enn den gode gamle startknappen. Den vil ikke Microsoft gi oss tilbake. Kanskje det er et prestisjenederlag, men det kommer i det minste noe som minner om den, men uten menyer som popper opp.
I stedet henter den frem Modern UI. Vi tipper at alle som har installert en tredjepart startknapp, og dem er det mange av, vil få nye utgaver som fikser lengselen etter den gamle startknappen.
Les også: Nå blir Surface Pro tilgjengelig i Norge
Rett på skrivebordet
Ikke alle liker den nye verdenen.
Gode gamle Windows var utmerket for mange som ville boltre seg med mange vinduer på store og små skjermer. I Windows 8.1 kan PC-en, eller nettbrettet for den saks skyld, starte rett opp på det gamle, om enn i ny versjon, skrivebordet.
Og for å redusere det mildt sagt enorme spranget mellom den gamle og nye verden kan man nå ha det samme bildet man har på skjermen i det gamle skrivebordet i bakgrunnen av den moderne startskjermen.
Låseskjermen vil bli mye mer som en fotoramme. Den kan hente bilder fra PC-en eller på SkyDrive og vise dem som et lysbildeshow som brukeren kan velge kriterier for. Det kan for eksempel være familiebilder som passer til årstiden man er i. Ikke veldig nyttig, men morsomt.
Les også: Dette blir nytt på Netflix
Mer kontroll
Mange som har brukt Windows 8 vil savne det gamle kontrollpanelet. Det er der, men gjemt unna. Det som kan kontrolleres fra kontrollpaneler som man flipper inn fra siden er nesten ingen ting. Nå fikses det.
De som bruker Windows på et nettbrett vil også få glede av et mye bedre skjermtastatur med autoforslag og flere andre forbedringer.
Windows Store har vært et sorgens kapittel. Selv om Microsoft har fått et anselig antall apper på plass, presenteres bare noen få i Windows Store og det er ikke lett å vite hvordan man navigerer videre.
Problem solved, loves det.
Les også: Her kommer neste generasjon TV-standard
Bedre søk
Søk er noe Microsoft prøver å bli like gode som Google. Ikke noe spor av det i Windows 8, hvor søkefeltet fungerer temmelig krøkkete. Du må vite hva du søker etter, enten det er på nettet i butikken eller på PC-en.
Nå blir søk mye enklere, og du kan søke gjennom alt sammen uten å fortelle hvor.
Modern UI, som grensesnittet med alle firkantene heter, vil få en rekke forbedringer. Det vil bli støtte for såkalte fliser i flere størrelser og flere måter å manøvrere rundt med fingrene. Noe av dette gjør Microsoft for å etablere støtte for mindre formfaktorer på nettbrett enn det som finnes i dag.
Både Apple og Samsung har vist at syv-åtte-tommere kan være storselgere.
Startskjermen i Modern UI har også blitt forbedret for å manøvrere lettere til ulike apper, og hele skjermbildet er blitt mye enklere å konfigurere slik man vil ha det. Har du flere PC-er eller nettbrett, kan du velge å la alle apper og måten du danderer dem på synkroniseres og oppdateres samtidig.
Les også: Slik skiftet vi skjerm på Ipad-en
Flere vinduer
Mange trenger å arbeide i flere vinduer samtidig, og da har det gammel skrivebordet vært uslåelig.
I Windows 8.1 vil det bli enkelt - også å endre størrelsen på vinduene. Det er utvilsomt et skritt i riktig retning, og kan kanskje gjøre at Microsoft i fremtiden kan pensjonere det gamle skrivebordet. Men det blir nok ikke før i versjon 9 eller 10.
Microsoft har bygget synkronisering av filer mellom Windows og SkyDrive helt inn i operativsystemet.
Men brukeren kan selvfølgelig velge ha slags filer som skal sendes til nettskyen og hvilke filer som bare skal være der.
Dette gjør det enklere for brukerne, men for Microsoft blir det også en måte å vinne tilbake markedsandeler de har tapt til Dropbox og andre.
Les også: Dette bør du vite om Windows Phone 8