OLJE OG GASS

Disse skal styre StatoilHydro

Jannicke Nilsen
23. aug. 2007 - 12:10

Bakgrunnen til styremedlemmene i StatoilHydro er svært variert.

Styreleder Eivind Reiten (født 1953), nåværende konsernsjef i Hydro.

Før Reiten begynte i Hydro i 1986 hadde han både vært statssekretær i Finansdepartementet og fiskeriminister. I perioden 1989-1990 var han olje- og energiminister. Han har vært avdelingsleder i Hydros landbruksdivisjon (nå Yara International), divisjonsdirektør i Hydro Energi og i divisjonen Raffinering og Markedsføring samt for Hydro Aluminium Metall.

I 1999 ble Reiten konserndirektør med ansvar for Hydros aluminium-virksomhet, og medlem av konsernledelsen. I 2001 ble han konsernsjef. Reiten er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Oslo, og har hatt en rekke andre styreverv.

Nestleder Marit Arnstad (født 1962), rådgiver i advokat-firmaet Schjødt i Trondheim.

Styremedlem i Statoil siden 2006. Arnstad er utdannet jurist. Hun var olje- og energiminister i perioden 1997-2000, og stortingsrepresentant for Senterpartiet i periodene 1993-1997 og 2001-2005.

Arnstad har også jobbet i Miljøverndepartementet og vært advokatfullmektig hos Wiersholm, Mellbye og Bech. Fra før er hun styreleder ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet NTNU og har også en rekke andre styreverv, blant annet i NTE Nett AS og Aker Seafood ASA.

Kjell Bjørndalen (født 1946), forbundsleder i Fellesforbundet og medlem av LO’s sekretariat.

Bjørndalen er medlem av bedriftsforsamlingen i Statoil og styremedlem i Bank1 Oslo. Han er også leder for sammenslutningen Industriansatte i Norden. Fra 1992 har han vært medlem av sentralstyret i Arbeiderpartiet.

Roy Franklin (født 1953)

Tidligere konsernsjef i det britiske olje- og gasselskapet Paladin Resources og adm. dir. i Clyde Petroleum. Han har også en lang karriere bak seg i BP, innen leting, kommersiell virksomhet og i ulike lederstillinger i flere land.

Franklin er utdannet geolog fra universitetet i Southampton.

Han har vært leder for Brindex, interesseorganisasjonen for uavhengige britiske olje- og gasselskaper. I 2004 ble han tildelt ordenen OBE for sin innsats for Storbritannias olje- og gassindustri.

Franklin er fra før styreleder i engineeringselskapet Bateman Litwin N.V. og styremedlem i flere andre selskaper.

Elisabeth Grieg (født 1959) er medeier i Grieg Gruppen og administrerende direktør i Grieg International AS.

Styremedlem i Hydro siden 2001, nestleder siden 2006.

Grieg er styreleder i Grieg Shipping Group, visepresident i Norges Rederiforbund og styremedlem i er rekke bedrifter i Grieg-familiens bedrifter. Hun er medlem av bedriftsforsamlingen og valgkomiteen i Orkla ASA og sitter i rådet og valgkomiteen til Det Norske Veritas.

Kurt Anker Nielsen (født 1945).

Styremedlem i Hydro siden 2004.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Anker Nielsen har tidligere hatt ledende stillinger i Novo A/S og Novo Nordisk A/S, blant annet som økonomidirektør og administrerende direktør. I dag er han nestleder i styret i Novozymes A/S og Dako A/S, og han har styreverv i en rekke bedrifter som blant annet Novo Nordisk A/S. Nielsen er også leder av styret i Reliance A/S.

Grace Reksten Skaugen (født 1953), selvstendig næringsdrivende konsulent.

Styremedlem i Statoil siden 2002.

Reksten Skaugen har tidligere vært direktør for Corporate Finance i Enskilda Securities i Oslo, rådgiver for AS Aircontactgruppen, Oslo, og for Fearnley Finance Ltd. i London.

Skaugen har en doktorgrad i laserfysikk fra Imperial College of Science and Technology i London og en MBA fra Handelshøyskolen BI.

Hun er fra før styreleder i Entra Eiendom, nestleder i Opera Software, styremedlem i Investor AB og Atlas Copco AB.

Lill-Heidi Bakkerud, tillitsvalgt på heltid for Industri Energi i Statoil.

Ansatterepresentant i Statoil-styret siden 2004. Hun satt også i styret i perioden 1998 til 2002. Bakkerud er utdannet fagarbeider i prosess/kjemi.

Bakkerud har arbeidet som prosesstekniker ved det petrokjemiske anlegget i Bamble og på Gullfaks-feltet.

Claus Claussen, ansatterepresentant i Statoil-styret.

Claussen er teknisk system- og fagansvarlig innen prosess på Statfjord-feltet i Nordsjøen. Han er utdannet ingeniør fra Bergen Ingeniørhøgskole og har vært ansatt i Statoil siden 1991. Clausen representerer fagforeningen Norges ingeniørorganisasjon (NITO) der han har vært nestleder siden 2003.

Morten Svaan, ansatterepresentant i Statoil-styret siden 2004.

Han har vært hovedtillitsvalgt for NIF/Tekna i perioden 2000 til 2004. Svaan er utdannet dr. ing fra NTNU og bedriftsøkonom fra BI og har vært ansatt i Statoil siden 1985.

Han arbeider som prosjektleder innen helse, miljø og sikkerhet i forretningsområdet Teknologi og prosjekter.

Ragnar Fritsvold, Teknaleder i Hydro fra 1999-2007

Fritsvold ble valgt til medlem av styret i mai 2007. Han ble ansatt i Hydro i 1979 og er sjefingeniør. Han er tillitsvalgt på heltid og representerer ansatte i selskapets sentrale samarbeidsråd.

Geir Nilsen, styremedlem i Hydro siden 2003.

Nilsen er ansatt i Hydro som vedlikeholdsleder og representerer de ansatte gjennom LO, hvor han er heltids tillitsvalgt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.