Regjeringen utsetter innføringen av datalagringsdirektivet (DLD) med tre måneder fra april til juli neste år.
Årsaken er vanskelige arbeidsforhold og redusert aktivitet som følge av terrorangrepet 22. juli.
Får mer penger
Stortinget vedtok 4. april i år datalagringsdirektivet, og direktivet skulle etter planen ha blitt innført 1. april neste år. Men innføringen blir utsatt i tre måneder, skriver Aftenposten.no.
«Ikrafttredelse er utsatt fra 1. april til 1. juli 2012 på grunn av vanskelige arbeidsforhold og noe redusert aktivitet i departementet etter terrorangrepet 22. juli», står det i statsbudsjettet for 2012.
Der kommer det også fram at Datatilsynet får styrket sitt budsjett med 1,5 millioner kroner på grunn av ekstraarbeid som direktivet medfører.
Les også: DLD vedtatt etter maratondebatt
Ny lov først
Den tre måneder lange utsettelsen settes i sammenheng med at politiregisterloven skal være innført før direktivet kan innføres. Politiregisterloven omfatter personopplysninger som politiet behandler. Loven skal erstatte hjemler i andre lover. Arbeidet med de siste forskriftene i denne loven er blitt forsinket på grunn av terrorangrepet mot regjeringskvartalet.
Når direktivet er på plass, betyr det at informasjon om hvor, hvordan og med hvem du kommuniserer med på telefon, mobil og e-post blir lagret i et halvt år. EU innførte dette allerede i 2006, med bakgrunn i terrorangrepene i USA, Spania og Storbritannia tidligere på 2000-tallet. Politikernes hensikt med direktivet er at opplysninger som lagres over en periode kan brukes for å bekjempe terrorisme og alvorlig kriminalitet.
Mer om DLD:
DLD: Trafikkdata skal lagres i seks måneder