DNV bidrar med 4,2 millioner kroner, spredt over tre år. Fokus legges på miljøvennlig skipsfart, et lavkarbonbasert samfunn, Arktis og sikkerhet og bærekraft.
DNVs konsernsjef Henrik O. Madsen regner ikke med at DNV og WWF vil være enige i alt.
Aksepterer ulikt syn
– Høyst sannsynlig kan vi i enkelte saker være helt eller delvis faglig uenige, men vi trenger alle å bli utfordret av folk med andre synspunkter. Jeg anser dette perspektivet som en positiv effekt av samarbeidet, sier Henrik O. Madsen i en pressemelding.
Han sier at samarbeidsavtalen er i hovedsak bygget opp om DNVs aktiviteter i Norge, men at det i flere prosjekter vil være naturlig å trekke på DNVs globale nettverk. Han håper at konstruktiv dialog og felles prosjekter kan bidra til en bærekraftig utvikling.
Fakta
– Vi har med stor interesse observert at WWF har en akademisk og faktabasert tilnærming til de sakene de jobber med, og vi ser fram til å jobbe sammen med dem på et vidt spekter av prosjekter. Vi tror partnerskapet vil engasjere, utfordre og inspirere medarbeiderne i begge organisasjoner, sier Madsen.
Generalsekretær i WWF Norge, Nina Jensen, forklarer at DNV har stått på WWFs ønskeliste over samarbeidspartnere i lang tid.
– DNV er en viktig internasjonal spiller innenfor temaet bærekraftig utvikling. Vi har store forventninger til dette samarbeidet. Selskapets medarbeidere og tjenesteportefølje representerer et flott utgangspunkt for å oppnå reelle resultater innenfor temaene bærekraft og miljø, sier Jensen.
Mange små skritt
WWF-lederen innser at det på kort sikt kan bli vanskelig å få på plass en internasjonal avtale for å begrense klimaendringene.
– Derfor er det enda viktigere å satse på prosjektbasert samarbeid mellom frivillige organisasjoner og næringslivet for å skape fremtidsrettede løsninger. I dette perspektivet kan de prosjektene vi vil definere og gjennomføre sammen med DNV være med på å sette en standard for hvordan vi kan bidra til å begrense klimaendringene, sier Jensen.
Les også: Solhjell kan ikke love klimalov