LM760 er nok et bevis på at LG jobber måltrettet og bevisst med sitt design.
Dette er nemlig en meget lekker TV som ikke gjør seg bort selv om den plasseres ved siden av storebror LM960.
Blank
Skjermen har ingen utenpåliggende ramme, men kommer med et helt frontglass med et tynt lag med metall på yttersiden. Det er kun den nederste delen som bygger litt ekstra for å få plass til høyttalerne.
Den eneste bakdelen med designet er at skjermen fremstår som ganske blank, og man vil se en del refleksjoner i skjermen om man har vinduer eller lamper i områdene som reflekteres.
Modellen kommer med LG sin standard fjernkontroll, i tillegg til magic motion-fjernkontrollen. Med den kan man peke på skjermen.
Skjermen kommer med LG sitt passive 3D-system, Cinema 3D, og det følger med ikke mindre enn 4 par briller og 2 par gamingbriller. De sistnevnte benytter man når man vil spille to spillere på hele skjermen samtidig.
Dette er en finfin funksjon for dem som liker å spille, og det er nesten litt merkelig at det ikke er flere som kopierer dette. Dette kunne man jo lett fått til med aktive briller også.
Hovedsaken: Skal du ha ny TV i høst?
Kalibreringsvennlig
LG var tidlig ute med et samarbeid med ISF. Derfor er det ingen andre produsenter som har flere modeller med ISF-logoen i menyene enn LG.
Den kommer selvsagt med flere minner, og den kommer med komplett CMS og 20 punkts hvitbalansejustering. Det eneste den mangler sammenlignet med GT50 er 10 punkts gammajustering.
Her er det ”kun” forhåndsdefinerte gammaverdier som gjelder. LG legger dermed det meste til rette for at vi med sterkt utviklet kalibreringsfetisj kan utfolde oss.
Bildekvalitet
Sammenlignet med LM960 benytter LM760 kantmonterte LED-dioder for å lyse opp LCD-panelet. Kant-LED er en utfordring fordi det er en vanskelig sport å lage en jevn fordeling av lyset som går gjennom panelet. Øyet er også ganske følsomt for dette.
På det eksemplaret vi har inne kan vi se at det lekker inn litt lys langs kantene. Det er ikke den typiske konvolutteffekten med ekstra lys i hvert hjørne, men er mest synlig på enkelte steder langs den minimale rammen.
Det er nok også dette som er utfordringen, å ha en minimal ramme, samtidig som man skal unngå lysinnslipp.
Det er ikke noe problem på 16:9-kildemateriale, men kan være synlig på cinemascopemateriale når man har sorte striper over og under bildet og med dempet belysning. I daglig bruk er ikke dette noe man skal bekymre seg over.
Bildekvaliteten er oppløftende, med flotte naturtro farger som ikke stikker seg ut, men som legger seg tett på standarden BT709. Korrekte farger en absolutt nødvendighet for å imponere oss.
Les også: Vi tester svære flatskjermer
OK sortnivå
Det er jo ikke uten grunn at det benyttes standard fargeprofiler når kildemateriale produseres. Skal man ha et håp om å se det filmskaperen så, må man ha en flatskjerm som greier å gjenskape de samme fargene. Det greier LM760 med bravur.
Sortnivået er OK, men ikke fantastisk. Der kan vi nok legge skylden på IPS-panelet som LG benytter. Deres styrke er innsynsvinkel, ikke maksimalt sortnivå. Allikevel har LG her funnet en bra balanse mellom det å vise sort uten å ofre lysstyrke.
Det er ikke før man mørkelegger rommet at man enkelt ser at Panasonics GT50 har et større register å spille på. Den er sortere samtidig som den har større kontroll på de små nyansene i de mørke områdene.
Disse detaljene gror litt igjen på LM760. Igjen er dette et kompromiss som LG må velge. De må skjule svakhetene der de synes og betyr minst.
Konklusjon
LG briljerer med sprekt design, og med en meget godt spesifisert TV som vil pynte opp i enhver stue.
Den scorer også høyt oppe på bildekvalitet, selv om vi fortsatt mener at plasma har et bildemessig overtak.
Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.
Les også:
Samsung integrerer Spotify i TV-en