T2

En utstyrspakke konkurrentene garantert misunner dem

TEST: Onkyo TX-NR 626.

Onkyo TX-NR 626.
Onkyo TX-NR 626. Bilde: Onkyo
Håvard Holmedal
8. juni 2013 - 09:54
Vis mer

Onkyo er også blant de produsentene som er veldig tro mot sin lydsignatur, og holder seg til en år etter år.

Det eneste som forandrer seg er vel egentlig at lyden blir rimeligere og rimeligere for hver ny generasjon receivere. I tillegg har Onkyo en utstyrpakke som konkurrentene garantert misunner dem.

Imponerende pakke

Hvis de andre rimelige receiverne har mye utstyr, er TX-NR626, til tross for en litt høyere pris enn de to andre, helt på grensen til utrolig.

Her er det innebygget Bluetooth, Wi-Fi, Spotify, nettradio, nettverk for avspilling av lydfiler fra et DLNA-nettverk, oppskalering av video til 4K, Audyssey MultiEQ romkorreksjon, 6 HDMI-innganger, USB-inngang, og platespillerinngang!

Du får også lyd i 7 kanaler i tillegg til en ekstra sone 2, og forsterkeren er oppgitt til imponerende 7 x 160 watt. Det siste er nok med en smule medvind i ryggen, forsiktig sagt, men i og med at alle måler på samme måte, kan man gå ut fra at den er en smule kraftigere enn de fleste.

Les også: – En av fedrelandets mest gjennomførte hjemmekinoer

Musikk

Selv om denne receiveren fungerer godt med musikk i spilleren, er det ikke noe spesielt inspirerende eller underholdende. Prisen på Onkyo TX-NR626 presser seg tett inntil fem tusen kroner og da blir kravene noe strengere.

Vi synes fortsatt at godt innspilt musikk uten at det er altfor mange musikere som skal spille samtidig, er bra gjengitt, men heller ikke denne receiverne klarer å løfte de litt tyngre og kompliserte innspillingene vår opp dit vi helst vil ha dem.

Skal du spille bare musikk, og gjerne vil holde deg til Onkyo, kjøper du heller A-9030.

Film

Noen ganger lurer jeg litt på hvorfor produsentene er så utrolig opptatt av å markedsføre utstyrspakken som leveres med receiverne. Lyden er nemlig ganske så bra, og særlig når man begynner å nærme seg fem tusen kroner.

Jeg er blant dem som ikke nødvendigvis synes at rimelige receivere absolutt må ha 7 kanaler, men tar det gjerne med hvis jeg har følelsen av at det ikke koster så mye ekstra.

Film på Onkyo er moro så lenge du ikke tror at forsterkeren er kapabel til å trekke med seg et par store høyttalere til ekstatiske kino-nivåer. 7 x 160 watt høres imponerende ut, og er det, men vi snakker jo ikke om en forsterkere som er støttet opp av en kjempestor strømforsyning og massive krefter.

Med et sett fornuftige høyttalere, og gjerne et sett Klipsch-høyttalere fra samme leverandør, er du sikret masse moro og en hjemmekinolyd som gjør deg til sjefen i gata.

Onkyo har en klangsignatur som er av det hyggelige slaget, og det finnes ikke en velbygd høyttalere i kongerike som ikke låter anstendig.

Lyden er helt uten skarpe kanter, og ting som kan skape lyttetretthet. Likevel er det ganske levende og engasjerende. Noe som faktisk er litt av en balansekunst.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Stemmer låter ganske naturlig, det er en masse detaljer i lydbildet, og forsterkerens evne til å plassere hendelser i lydbildet er god. Så får man leve med at prisklassen setter begrensninger og gjør det litt gråere og flatere enn vår referanselyd.

Konklusjon

Utstyrspakken er imponerende, og lyden er ryddig og grei. Jeg tror faktisk ikke det er lov å forlange noe mer av en forsterker til hjemmekinoen med denne prisklappen.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Nesten uslåelig hjemmekinopakke

TEST:  8 solide trådløse høyttalere

TEST: Denne gir deg kontroll på aktivitet og søvn

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.