74.500 har fått tilbud om studieplass i år. Det er 3.200 flere enn i fjor. Av de snaut 108.000 søkerne var 88.000 kvalifisert til opptak. Det er en økning på 3,6 prosent fra 2010, viser tallene fra Samordna opptak.
– Jeg er glad for at ungdommen velger de utdanninger som trengs. Nedgangen for real- og teknologifag ser ut til å være snudd, sier statsråd Tora Aasland i en pressemelding.
Nano på topp
Rekordstor søkning har ført til høyere opptaksgrenser ved de fleste lærestedene. Det gjelder også ved NTNU, hvor 7.400 søkere har fått studietilbud. Hele 3.800 av disse er jenter, skriver NTNU i en pressemelding.
Stadig flere velger masterprogrammene i teknologi og de treårige bachelorprogrammene i realfag, og dermed stiger opptaksnivået generelt.
Det mest populære ingeniørstudiet ved NTNU i år er nanoteknologi. Her gikk nesten halvparten av studietilbudene til jenter – og opptaksgrensen til studiet var over 60 konkurransepoeng, noe som gjør nanoteknologi til det vanskeligste studiet å komme inn på, sammen med industriell økonomi, profesjonsstudiet i psykologi og medisin.
– Positivt
– Dette bekrefter at regjeringens langsiktige arbeid med å styrke rekrutteringen til realfag og teknologi viser positive resultater. Det er også gledelig at stadig flere jenter tas opp til disse studiene, og jeg merker meg med interesse at nanoteknologistudiet ved NTNU synes å være særlig populært blant de yngste søkerne, sier statsråd Tora Aasland.
Fortsatt står 13.900 kvalifiserte søkere uten studieplass. Er du en av disse kan du søke på 2.917 studieplasser i 488 studier ved 36 læresteder via Restetorget hos Samordna opptak.
Les også: