FORBRUKERTEKNOLOGI

Forsikringsbransjen frykter mange båtbranner i sommer

Antall båtbranner i første kvartal økte med 45 prosent sammenlignet med 2020.

Brann i plastsnekke i Træla i Tønsberg i fjor sommer. Båtføreren hoppet i sjøen og kom uskadet fra hendelsen. Nå frykter forsikringsbransjen en ny ulykkessommer til sjøs.
Brann i plastsnekke i Træla i Tønsberg i fjor sommer. Båtføreren hoppet i sjøen og kom uskadet fra hendelsen. Nå frykter forsikringsbransjen en ny ulykkessommer til sjøs. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen/NTB
24. juni 2021 - 14:33

Forsikringsbransjen registrerte 316 båtbranner i fjor, det var en økning på 20 prosent fra året før. Med pandemien og reiseforbudet som har vært rådende, har antallet fritidsbåter i Norge skutt i været og har passert én million.

Allerede i første kvartal i år er det registrert en økning på 45 prosent i antall båtbranner, ifølge tall fra Finans Norge.

– Tendensen er så klar at vi venter at årets båtsesong vil bli nok en rekordsesong med båtulykker, flere branner, kollisjoner og havari enn noen gang før, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Samlet var det i fjor 13.500 registrerte skader på fritidsbåter, til en kostnad på over 600 millioner kroner.

Som et klimatiltak tester togselskapet Great Western for tiden batteridrevne tog som skal erstatte dieseltog innen 2040, noe som vil gi betydelig større klimagevinst dersom strømmen til batteriene er utslippsfri.
Les også

Mindre bruk av gass ga lavere britiske utslipp

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.