SOLENERGI

Fyller potten på nytt: Oslo kommune gir 2 nye millioner til solcelle-støtte

Stor interesse.

Friske millioner: Oslo kommune har gitt 112 innbyggere tilsagn for cirka 6 millioner kroner i støtte til å montere solcelle-panel på boligen. Nå fylles potten igjen.
Friske millioner: Oslo kommune har gitt 112 innbyggere tilsagn for cirka 6 millioner kroner i støtte til å montere solcelle-panel på boligen. Nå fylles potten igjen. Bilde: Colourbox
1. juli 2016 - 12:55

Oslo kommune har siden 2014 delt ut seks millioner kroner i form av støttetilsagn til Oslo-borgere som ønsker å legge solcelle-panel på taket. Men i midten av mai kom beskjeden: Sol-potten var tom

Nå fyller kommunen potten på nytt, som følge av den økende interessen for å produsere solenergi hjemme.

– Vi har gjennomført informasjonskampanjer og ser en økende interesse for installasjon av solcelleanlegg på privatboliger, men også i borettslag og sameier. Det er derfor med stor glede vi nå kan melde om at vi utvider potten med ytterligere 2 millioner kroner, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel til Teknisk Ukeblad.

Åtte millioner

Vis mer

Det er tredje gang Oslo kommune utvider støtteordningen for solcelle-panel.

Hvis de to nye millionene også blir brukt opp, vil kommunen ha sponset solpanel på hustak for totalt åtte millioner kroner. 

– Solinnstråling i Oslo er like god som i Nord-Tyskland der det har vært massiv installasjon av solceller. I Oslos klima- og energistrategi er utnyttelse av lokale energikilder viktig for å få et mer fleksibelt energisystem, sier Berg. 

Egen pott for næringsbygg

I tillegg har Oslo kommune en egen pott til pilotprosjekter i større boligbygg og næringsbygg, hvor støtten tilpasses hvert enkelt prosjekt, inntil 40 prosent av investeringen.

Solcellekampanjen er rettet mot bygg med én til fire boenheter, og støtteordningen er så langt landets mest gunstige støtteordning for solcelle-panel, hvor huseiere kan få dekket opp mot 40 % av investeringskostnaden.

Huseiere andre steder i landet kan få inntil snaut 30.000 kroner i støtte fra det nasjonale Enova-tilskuddet, hvis man da ikke bor i kommuner med en egen støtteordning, som Hvaler kommune i Østfold. 

Støtten fra Enova beregnes som 35 % av totalkostnaden (opp til 10 000 kr), og i tillegg får man 1250 kroner per kilowatt med installert effekt opp til 15 kilowatt. 

Må søke først

En viktig forskjell mellom Enovas og Oslo kommunes støtteordning er imidlertid at man i Oslo må få innvilget søknad før man bestiller solcellepanel, i motsetning til Enovatilskuddet.

Hos Enova kan man registrere kvitteringene i en nettportal og få støttesummen i etterkant.

– Solcellemarkedet i Norge er fortsatt et umodent marked. Byrådet ønsker å stimulere til økt bruk av solenergi og ser solcellekampanjen som viktig for å få stimulere markedet og få økt erfaring og læring slik at flere kan ta sol i bruk, sier Berg til Teknisk Ukeblad. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.