BYGG

Han tar med seg ti ingeniører til nord

Flyttet hjem til Narvik og tok med seg jobben.

22. nov. 2012 - 08:17
Vis mer

Den unge oppmålingsingeniøren kommer fra Ballangen, en liten times kjøring utenfor Narvik. Selv er Munkli utdannet innen geomatikk ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap på Ås utenfor Oslo, like ved Vestby der han bodde før.

Tidligere i år bestemte han seg for å flytte fra Østlandet og tilbake til Narvik-området. Selv om han hadde fast jobb og greit bosted, ble ønsket om å flytte nordover for sterkt.

–  De fleste skaffer seg en jobb et sted, og så flytter de. Vi bestemte oss først og fremst for å flytte, så fikk vi ta jobben etterpå. Dette er jo litt bakvendt, men vi ville nordover, forteller Munkli.

Selv om han skulle flytte til Narvik, hadde han likevel ikke lyst til å bytte ut jobben.

– Jeg var rett og slett så frekk at jeg spurte sjefen om vi ikke kunne opprette et lokalkontor her i Narvik, forteller Munkli.

Selv hadde han ingen store forventninger til prosjektet, og forteller at han hadde regnet med å finne seg noe annet å gjøre. Men sjefen tente fullstendig på ideen hans.

Les også: Vill jakt på kartdata-hoder

Får eget lokalkontor

Ideen hans var så god at Geo Survey nå ser for seg at lokalkontoret i Narvik kan trenge så mange som ti ansatte.

– Prosjektmulighetene gir grunnlag for at vi rimelig raskt ønsker å oppbemanne Narvik-kontoret med opptil 8-10 lokale oppmålingsingeniører, sier daglig leder i Geo Survey, Kurt Foreman.

Munkli ser for seg at det kan være mulig å hente inn folk fra Høgskolen i Narvik.

– Vi får vel neppe så mange som ti stykker med en gang, men ambisjonene er store. Vi har jo naturlig nok mange med ingeniørutdannelse i vårt firma, og i Narvik er det et byggstudium, så det kan jo være aktuelt, sier han.

I september var han på plass med eget lokalkontor i Teknologibyen i Narvik, men på sikt skal han dekke et større område enn malmbyen alene.

– Vi begynner lokalt, med bare meg på kontoret, men etter hvert vil det komme flere til. Ambisjonen er at vi etter hvert skal dekke hele Nord-Norge herfra, forteller Munkli.

Les også: Gammel flyplass kan bli Norges første grønne jernverk

Stor aktivitet

Narvik-området har stor aktivitet for tiden, spesielt innenfor byggenæringen. Det skal bygges nye stamveier, ny jernbane og den nye brua på E6 vil gi Narvik en helt ny bydel. Dette oppdaget Geo Survey da Jon-Leo flyttet nordover.

–  Det skjer store ting i Narvik og omegn med mye utbygging. Således er området en meget interessant plass for oss å etablere oss. Det blir spennende å se hvordan markedet tar oss i mot, forklarer markedsansvarlig i Geo Survey, Christopher Strutz.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Hittil, etter å ha besøkt de fleste lokale entreprenører, rådgivende ingeniører, konsulenter og myndigheter, har vi fått klar tilbakemelding på at vi trengs – og helst i går. Dessuten legger vi opp til tett samarbeid med vårt morselskaps oppmålingsressurser i Kiruna, hvor vi har personell med betydelig kompetanse og erfaring, sier Strutz i en pressemelding.

Munkli mener også at mulighetene er større enn han hadde forventet.

– Utbyggingene i Narvik er store, og mange av dem kommer fra offentlige aktører som Jernbaneverket, Statens Vegvesen og lignende. Mange av de som skal bygge i Narvik har vi allerede på kundelisten vår. Selv om vi skal betjene hele Nord-Norge etter hvert, får vi sikkert nok å gjøre her i byen med det første.

Les også: Snart byggestart for Hålogalandsbrua

Romantikken pekte nordover

– Hvorfor gikk du motsatt av flyttestrømmen?

– Det var jo faktisk romantikken som dro meg nordover. Jeg ønsket å dra tilbake hit hvor jeg vokste opp. Jeg har store deler av slekten min her oppe, og selv om kona mi er fra Bærum, var hun ikke så vanskelig å overtale. Selv om hun følte seg litt lurt da vi kom hit i juli og tåka hang i fjellene og det var 6 grader ute.

– Var det ikke litt skummelt å bare flytte fra jobben sin på denne måten?

– Ikke egentlig. Noen ganger må man bare ta litt sjanser her i livet. Dette var en av de sjansene jeg tok, og det har jo gått meget bra, avslutter han.

Les også:

Derfor øker siviløkonomene lønnen mer enn sivilingeniørene

Her er studentenes drømmejobber

Nordmenn er de mest karrierekåte i Europa

Godt arbeidsmiljø lønner seg ikke  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.