Den danske Geodatastyrelsen, som ligger under Miljøministeriet, la i fjor ut sine geodata av landet åpent tilgjenglig på nett. Nå har de brukt dataene til å gjenskape hele Danmark i det virtuelle byggekloss-spillet Minecraft.
Flere danske landemerker er bygget i det virtuelle landskapet, som Amalienborg Slott og Vor Frue Kirke.
Les også: Se hæren kjøre stridsvogn med Oculus Rift
Til undervisning
Geodatastyrelsen oppgir at de ønsker å bringe frie geodata i bruk så mange steder som mulig, så samfunnet skal få størst mulig nytte å åpne geografiske data. De ønsker at barn og lærere skal kunne få øynene opp for geodata, fordi dette er et spillunivers de allerede kjenner.
Du kan dermed bevege deg fritt rundt i Danmark, finne ditt eget bolige område, bygge og rive ned som man kan i en hvilken som helst annen Minecraft-verden, skriver Geodatastyrelsen på sine hjemmesider.
Man kan både spille i en online-versjon av Danmark hvor alle kan forandre så mye de vil, eller laste ned en versjon hvor man kan få utforske Danmark i fred.
Les også: Nå kan utbygger vite hvem du er før du kjøper bolig
Byggeklosser
Minecraft blir gjerne kalt et "sandkasse-spill", og lar spiller bygge bygninger og landskaper med kuber av ulike materialer. Her har spillere gjenskapt både byer fra Ringenes Herre og Game of Thrones, det historiske Babylon, og utallige landemerker.
Dette er imidlertid første gang et helt land med mye av arkitekturen har blitt gjenskapt, selv om også store deler av Englands topografi tidligere har blitt bygget i spillet.
Danske geodata ble gjort fritt tilgjengelige på nett den 1. januar 2013. Serverne med Danmark i Minecraft-versjon vil være åpne frem til den 23 oktober 2014.
Les også:
Legger ut kartdata på billigsalg