Statoil har satt av om lag 2,4 milliarder kroner til å avslutte Huldra-feltet i Nordsjøen.
Det finnes to alternativer for hva som skal skje med plattformen videre: Enten selges den, ellers blir den skrotet.
Lagt ut på finn.no
Som et ledd i «markedsføringskampanjen» av salget, ble annonsen lagt ut på finn.no, der det blant annet ble reklamert med havutsikt og 20 soveplasser. Prisen ble satt til én krone, men kjøperen var nødt til å flytte plattformen selv.
Statoil annonserer ikke lenger på finn.no, men har gått ut til potensielle kjøpere som driver i samme business – altså olje- og gass-selskaper. Og etter sigende har Statoil flere interessenter.
– Plattformen er ikke solgt ennå. Men vi har flere som er interessert, sier Ørjan Heradstveit, pressekontakt for Statoils aktiviteter på norsk sokkel.
– Planen er å få solgt den innen fjerde kvartal. Hvis ikke den blir solgt, skal den hugges opp, sier han.
På spørsmål om prisen har gått opp fra den ene kronen den lå ute til tidligere, svarer han at etter det han vet ikke er satt noen pris.
Heradstveit vil heller ikke si noe om hvem interessentene er, og hvor mange de er.
Les også: Huldra kunne produsert til 2015. Nå blir den stengt ned
Fjernstyrt
Feltet ligger rundt 125 kilometer vest for utløpet av Sognefjorden, og er bygd ut med en ubemannet brønnhodeplattform i stål, med et enkelt prosessanlegg. Stålunderstellet veier om lag 5000 tonn. Det samme veier plattformdekket.
Innretningen fjernstyres fra Veslefrikk B-plattformen.
Som Teknisk Ukeblad skrev om tidligere denne uka, blir Huldra-feltet stengt ned allerede denne måneden. Årsaken er at Valemon, som etter planen skal i produksjon fra siste kvartal i 2014, må ha plass i Huldrapipe-rørledningen, og det er ikke mulig at begge feltene sender gassen samtidig.
I dag er det seks brønner i produksjon på Huldra. Disse vil bli permanent plugget og forlatt. Både overbygning og understellet vil bli fjernet og transportert til land.
Understellet er forankret i havbunnen med åtte pæler. Pælene vil bli kuttet omkring to meter under havbunnen og etter fjerning vil området bli steindumpet ved behov.
Les også:
Etter 16,5 millioner arbeidstimer er hissige Gudrun i produksjon
Statoil har pengene. De trenger bare nye selskaper å investere i