Fortsatt er bare 19 av landets 54 reaktorer i drift. Statsminister Naoto Kan presser på for å få anleggene raskest mulig i drift igjen etter jordskjelvene i vår, for å unngå strømkrise.
Får kritikk
Men statsministeren er under hard kritikk for håndteringen av krisen og møter motstand hos lokale styresmakter, som er bekymret for sikkerheten. I forrige uke offentliggjorde han overraskende at Japan skulle gjennomføre stresstester av reaktorene, lik de som ble foretatt i EU.
Kan har også beordret en total gjennomgang av landets energipolitikk, som før naturkatastrofene i mars hadde som mål å øke andelen strømproduksjon fra atomenergi til over 20 prosent innen 2030.
Skepsis
Katastrofen i Fukushima har ført til at stadig flere japanere frykter konsekvensene av å ha så mange atomkraftverk. Myndighetene har i flere tiår snakket varmt om atomkraft som ren, billig og trygg energi.
Folk i utsatte byer kjøper ikke lenger alle argumentene, men å utvikle alternative energikilder vil ta lang tid – og å bruke mer fossil energi som kull og olje, er dyrt og lite miljøvennlig, argumenteres det fra Tokyo.
Les også: Ønsker enda raskere atomkutt