INDUSTRI

– Jeg vil ha et kreativt miljø hvor folk sitter samlet og jobber halve natten

Max Gouchan vil ha lange dager i kreativt fellesskap, og ser til San Fransisco som et forbilde.
Max Gouchan vil ha lange dager i kreativt fellesskap, og ser til San Fransisco som et forbilde.
Ina AndersenIna AndersenJournalist
5. mai 2014 - 13:34

Max Gouchan, gründer i bedriften Clicklift, som utvikler sikre offshore løftesystemer, har kontor i iPark på Ullandhaug i Stavanger.

San Francisco

Når han ser ut kontorvinduet i 16.00-tiden, er parkeringsplassen tom, alle andre har forlatt arbeidsplassen og dratt hjem. Selv kan han gjerne bli sittende til langt på kveld – eller natt – for å jobbe.

– Å sitte igjen alene på kontoret er ikke den stemningen jeg er ute etter. Tenk på det kreative miljøet i San Fransisco. Sånn vil jeg ha det. Hvor folk sitter samlet og jobber halve natten, fordi de vil, sier han til Teknisk Ukeblad.

Slik kom tanken om et gründerhus. Flere andre norske byer har etablerte gründerhus, men det finnes ingen tilsvarende steder i Stavanger.

– Jeg ønsker at det skal bli et sted hvor gründere kan samles, hvor vi kan støtte hverandre og kanskje også pushe hverandre videre, poengterer Gouchan.

Les også: Dette er de aller beste yrkene

Vil øke stavangersk innovasjon

Osman Amith er daglig leder for Gründerhuset, som har fått navnet «Mess and order» og ligger i østre bydel i Stavanger. Han er utdannet jurist, men har også bakgrunn som gründer innen eiendomsutvikling og mote.

– Vi skal være fire vegger og tak for folk som vil være med og øke innovasjonsgraden i byen, sier Amith.

Han forklarer at huset skal drives som et nonprofit-foretak, hvor folk kjøper medlemskap og får får kontorplass, kurs, foredrag og lignende aktiviteter inkludert.

Bedrifter kan kjøpe seg inn, eller enkeltpersoner som jobber med gründervirksomhet på heltid eller som hobby. Det kan være kontorplass på fulltid, eller et medlemsskap som gir deg plass på kveldstid og i helger.

– Og så får du tilgang til et kreativt og innovativt miljø. Vi vil skape en arbeidsplass som skiller seg fra andre arbeidsmiljø, sier han.

Etter planen skal Gründerhuset Stavanger være klart for innflytting til sommeren, med offisiell åpning i august. Lokalene er under oppussing, og de satser på å kunne ha rom til rundt 150 medlemmer.

Les også: Sjekk den kanadiske ingeniørens «guide til nordmenn»

Fra ingeniører til interiørdesignere

Gründerhuset har ennå ikke startet noen markedsføring av seg selv, men de har allerede henvendelser fra folk som ønsker å være en del av det nye innovative miljøet.

Ifølge Amith er det hovedsaklig gründere innen IT og olje og gass som har tatt kontakt så langt.

– Men det er en mix av forskjellige mennesker. Hva slags folk vi får inn tror jeg vil utvikle seg over tid. Det kan kanskje være mye olje og gass-relatert i området her i dag, men det vil nok måtte endre seg de neste ti-femten årene. Det vi ønsker er en blanding av folk med ulik kunnskap, slik at vi kan skape synergier ut av det, påpeker han.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Jeg håper vi får inn en god blanding av forskjellige folk, fra ingeniører til interiørdesignere. Og gjerne også studenter, legger Gouchan til.

En viktig del av husets oppgave vil være å hjelpe gründere å bygge opp nettverk.

– En av kjerneverdiene våre er å være støttende. Når du er ny og uten erfaring, så tar det tid å komme seg i gang og skape et nettverk. Vi ønsker at dette skal være et sted hvor du kan treffe mennesker, men også hvor vi kan lære hverandre og dele kunnskap, sier Amith.

– Det kan være gull verdt bare å ta en kopp kaffe sammen, understreker Gouchan.

Les også: Dette er teknostudentenes drømmearbeidsgivere

Ønsker internasjonalt samarbeid

Selv håper den unge gründeren at han får et miljø hvor han kan sitte sammen med andre likesinnede, hverdager, kvelder, helger og ferier.

– Og vi har også en plan om samarbeid med gründerhus i utlandet, slik at vi kan inspireres til å tenke mer internasjonalt, forklarer Gouchan.

Amith håper tekniske folk som sitter med gode ideer vil benytte huset som en anledning til å få nye impulser, og komme seg ut av det vanlige arbeidsmiljøet.

– Det vil ikke være det samme å sitte hjemme eller på et kontor for seg selv og jobbe. Jeg tror det vil bli en morsom arbeidsplass og et sosialt sted.

Les også:

Jobbet 2-4-turnus. Fant opp unikt pumpesystem på fritiden

– Ingeniører er for konservative

5 tips til hvordan du bygger CV på nett  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.