T2

Kan brukes til det aller meste som har med lyd å gjøre

TEST: Harman/Kardon BDS477

Harman/Kardon BDS477.
Harman/Kardon BDS477. Bilde: Harman/Kardon
Håvard Holmedal
12. okt. 2013 - 09:47
Vis mer

Vi er ikke alltid like begeistrede for slik ferdigpakkede systemer, fordi vi som mange andre gjerne vil ha en følelse at vi selv har vært med på å gjøre musikkanlegget optimalt til akkurat vårt behov.

Her får vi satse på at Harman/Kardon har tatt de riktige valgene for oss.

Det er mye i pakken

Sett opp mot prisen er utstyrspakken imponerende. Det alle ser er selvsagt den stilige kontrollenheten med formpresset aluminium i topplokket, de to blanke høyttalerne og subwooferen. 

Det man derimot må sjekke diverse brosjyrer og annet for å finne ut av er at den pakken til sammen leverer noe sånt som 300 watt samlet effekt, har tre HDMI inn og én ut, USB-inngang, trådløs nettverkskobling, blåtann, Apple AirPlay og Blu-ray-spiller med alt tilbehør.

BD-spilleren server selvsagt også 3D, for dem som fortsatt er interessert.

Vi kobler opp sakene

En av utfordringene med denne typen systemer er integreringen av subwooferen og satellittene. Her går imidlertid dette uten spesielle problemer.

Vi hadde blitt skuffet hvis systemet hadde spilt bass «Korea-style», men kan i stedet hygge oss med en subwoofer som faktisk spiller ganske så dypt sett opp mot størrelsen, og lager et flott fundament for resten av lyden.

Bass er selvsagt helt nødvendig når systemet også skal brukes til hjemmekino, men her er subwooferen viktig også på musikk. Satellittene spiller ikke noe særlig under 100 Hz, og det er jo ikke engang fattigmannsbass.

De ganske så velbygde satellittene kan plasseres på en hylle eller skrus fast på veggen ved siden av TV-en.

TEST: Samsung PS64F8505: Samsungs beste TV noensinne?

Lyden er godkjent

På musikk synes systemet å være ganske så avslappet enten du streamer musikk eller bruker spilleren til å kjøre en CD. Bassen har vi allerede «sertifisert» som god, og det er også diskantgjengivelsen.

Jeg er ikke helt sikker på om mellomtonen er helt der jeg vil ha den. Den mangler litt bitt, og attakk, og det går an å høre det på herrestemmer som blir noe mindre distinkte enn de optimalt sett burde være.

Det blir også et valg man må gjøre når man skal kjøpe denne typen pakker. For det er vel ingen som legger skjul på at det finnes andre alternativer som kan konkurrere på stemmegjengivelse, men da kan du være sikker på at det noe annet som ikke funker.

Det mest vanlige er at subwooferen virker som om den er laget av papp, og ikke har noen som helst kontakt med resten av lyden på verken musikk eller film. Totalt sett må vi derfor være ganske så fornøyde med lyden på musikk.

Spiller du film setter systemet opp en ganske imponerende kino-opplevelse i forhold til prisen.

Nå mangler det en del høyttalere for at dette skal bli ekte surround, men sitter du plassert innenfor ytterkantene av høyttalerne foran, får du god kontakt med dialog og annen informasjon som hører hjemme i senterhøyttaleren, og så er selvsagt subwooferen med og lager dette morsomt.

TEST: Sennheiser HD800 og HDVD800: En helt fantastisk lytteopplevelse

Konklusjon

Hvis du først og fremst er ute etter kun lydkvalitet finnes det gode muligheter til å sette sammen et system som kan konkurrere lydmessig til omtrent den samme prisen.

Da må du imidlertid glemme streaming av musikk, Apple AirPlay, blåtann-avspilling fra mobiltelefonen din, og filmavspilling fra Blu-ray.

Jeg synes Harman/Kardon har levert en godt utstyrt pakke med bra lyd og som også ser bra ut. Det synes jeg egentlig burde være nok til denne prisen.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: 9 par hode hodetelefoner: Ekte hifi på hodet

TEST: Bode AE2W: Endelig noen gode bluetooth-hodetelefoner

TEST: TEST: Nye utfordrere i ørepluggmarkedet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.