Kina har satt seg som mål å få en vekst på 7,5 prosent i 2013, opplyste statsminister Wen Jiabao til tusener av delegater ved åpningen av Folkekongressen tirsdag.
Wen sa at Kina tar sikte på et underskudd på statsbudsjettet på 2 prosent av BNP, høyere enn i 2012 da underskuddet kom på 1,6 prosent.
Økte statlige utgifter og en serie nye infrastrukturprosjekter i andre halvpart av fjoråret bidro til å hindre ytterligere nedgang i den økonomiske veksten, som endte på 7,8 prosent, litt over målet på 7,5 prosent, men langt under veksten på 11-12 prosent før finanskrisen.
Tallene var med i Wens siste arbeidsrapport til Folkekongressen, som er samlet i to uker i Folkets store hall, blant annet for å godkjenne Wens etterfølger Li Keqiang og kommunistpartiets leder Xi Jinping som ny president.
I talen sin lovte han også både en nådeløs kamp mot korrupsjon og forsvar av Kinas territorielle integritet.
Les også: Stormaktene ruster opp på nett
Vekst i forsvaret
Det siste skal oppnås gjennom ny kraftig vekst i forsvarsbudsjettet for å modernisere verdens største stående hær på et tidspunkt med økende spenning i Asia. I et separat dokument varsles en økning i forsvarsbudsjettet på 10,7 prosent.
Wen bukket dypt til de rundt 3.000 delegatene, noen av dem kledd i fargerike lokale tradisjonelle klær, før han begynte på avskjedstalen sin, som varte i en time og 40 minutter.
Han begynte med å liste opp en lang rekke ting som er oppnådd i Kina mens han har vært statsminister, blant annet den første bemannede romferden, Kinas første hangarskip, Kinas egne satellittnavigasjonssystem, høyhastighetstog og OL i 2008.
Les også: Nå organiserer kinesiske arbeidere seg i uavhengige fagforeninger
Uro blant folk
Men det er tydelig på sosiale medier at folks uro for en rekke spørsmål som korrupsjon, forurensning og skjev økonomisk vekst øker, samtidig som gapet mellom fattig og rik vokser.
Velstanden til kommunistpartiets tillitsvalgte på alle nivåer er blitt et brennende tema. Flere utenlandske medier fokuserte i fjor på rikdommen som familiene til Wen og Xi selv har lagt seg opp.
Kinas økonomi er svært viktig for at verden skal komme seg gjennom finanskrisen som startet i 2008, men Kina har likevel slitt på grunn av svakhet på hjemmeplan og utenlandske markeder, særlig i USA og Europa som er i krise.
For å kompensere for nedgangen på eksportmarkedet trenger Kina å stimulere til økt vekst og forbruk hjemme, noe nye infrastrukturprosjekter tar sikte på.
Les også:
Ble størst i verden på vindkraft i løpet av 10 år
Slåss om patenter til nytt supermateriale