Organisasjonen har nå satt i gang en innsamlingsaksjon for å finansiere søksmålet.
– Vi håper og tror at Norges rettsapparat vil avvise datalagringsdirektivet (DLD) på samme måte som fem land har gjort før oss, sier styreleder Georg Apenes.
Faktabakgrunn: Dette bør du vite om DLD
Debatten som forsvant:
Si hei til «iPhone-direktivet»
DLD vedtatt etter maratondebatt
Datalagringsdirektivet ble vedtatt med knapt flertall i Stortinget 4. april 2011, og skal etter planen innføres som norsk lov fra og med 1. juli 2012.
TU mener: Nei til EU-direktivet, ja til datalagring
Fortsetter kampen
Apenes (70) ble avløst av Bjørn Erik Thon som direktør i Datatilsynet i fjor, da han gikk over i pensjonistenes rekker.
– Trenger ikke en kloning av meg
– Tyskland, Bulgaria, Tsjekkia, Romania og Kypros har alle prøvd datalagringsdirektivet for domstolen. Alle fem har endt med å avvise direktivet, påpeker Apenes.
Blant de øvrige medlemmene i den nystiftede organisasjonens styre kan vi nevne TUs tidligere nettsjef og leder av organisasjonen Stopp Datalagringsdirektivet, Anders Brenna, Civita-styreleder Halvor Stenstadvold og blogger/Høyre-politiker Heidi «VamPus» Nordby Lunde.
Kronerulling
Digitalt Personvern er stiftet ut fra et ønske om en rettslig avklaring av hvorvidt DLD-innføringen bryter med den norske Grunnloven og den Europeiske Menneskerettskonvensjonen (EMK).
Organisasjonen budsjetterer med en total kostnad på rundt to millioner kroner for å ta saken gjennom rettsapparatet og fram til Høyesterett.
– Vi tar saken så fort DLD er innført, sier Apenes.