Tjenesten Seevia ble lansert i dag med fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete til stede.
Populær lansering
VideoNor, selskapet som leverer Seevia, var med på videokonferanse fra Måløy, hvor de holder til.
– Vi hadde nok brukt et annet rom siden det kom så mange mennesker, men alle større videokonferanserom på huset var dessverre opptatt. Det er jo godt tegn, sa Rigmor Aasrud til latter fra salen.
Miljø
Aasrud er positiv til videokonferanse, og mener det kan bidra til at man sparer reiseutgifter og tid. Hun trakk også frem miljøeffekten.
– Det er viktig å treffes utenom videokonferanse, men av og til er det ikke nødvendig å reise, tilføyde hun.
Seevia er en felles database hvor målet er å tilby kontaktinfo til videokonferanserom både i offentlige etater og privat næringsliv.
Les også: Demonstrerer via videokonferanse
Gule Sider
Mens e-poster og Skype-samtaler krever at man kjenner til adresser og brukernavn, vil Seevia tilby en tjeneste lik Gule Sider.
Daglig leder Jørn Mikaelsen utdyper:
– Man slipper å lagre og taste inn IP-adresser og videonumre til ulike videokonferanserom. Man kan trykke seg fram til et ønsket område, sted og etat og finne fram til rette vedkommende via Seevia.
Seevia skal kunne skreddersy tjenesten blant annet til bedrifter som har egen videokonferanse-infrastruktur og videosystemer med IP.
Kampen om videokonferanseteknologien blir stadig skarpere.
Tidligere i år lanserte Microsoft nyheten om at de kjøper opp den populære tjenesten Skype, som tilbyr gratis grensesnitt for videosamtale, for over åtte milliarder dollar.
Les saken: Microsoft kjøper Skype
Stor økningSelv om teknologien har vært tilgjengelig lenge, er den nå i eksplosiv økning.
I løpet av det siste året har det vært en økning på 67 prosent i bruk av videokonferanse, blant annet hos Nav, men så langt har det vært få løsninger for å gjøre teknologien enklere anvendelig.
– Kommer dere til å gjøre noen grep for å lære opp brukerne i videokonferanseteknologi?
– Brukerne her er i fokus, men det er opp til hver enkelt bedrift å lære seg teknologien, sier Mikaelsen til Teknisk Ukeblad.