Søndag fikk søkere til norske universiteter og høyskoler beskjed om hvilke studier de har kommet inn på.
Og nå ligger listen over alle de ledige plassene ute på Samordna Opptaks nettsider.
Les også: De heteste teknologistudiene
Ny rekord
Det dreier seg om totalt 4 800 plasser på 535 studier, noe som er ny rekord. Det er 400 plasser flere enn i fjor, som også var et rekordår, skriver VG.
De ledige plassene er nå åpne for alle.
- Det er førstemann til mølla som gjelder, sier informasjonsrådgiver Henrik Christie i Samordna opptak.
Les også: Men her søkte ingen...
Ingen rangering
Søkerne rangerer nemlig ikke i denne omgang, og du trenger derfor ikke ha bedre karakterer enn andre søkere for å få den studieplassen du vil ha. Du trenger heller ikke ha søkt via Samordna opptak tidligere i år.
Det eneste som kreves er at du fyller opptakskravene til studiet med ledig plass, vanligvis generell studiekompetanse eller fordypning i visse fag.
Les også:
Mest populært
Kremplassene er dog borte - populære studieveier som journalistikk, medisin, veterinær og arkitekt er allerede besatt, og det samme gjelder samtlige studieplasser ved de mest populære studiestedene, som universitetene i Oslo og Bergen, Norges Handelshøyskole og Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo.
Men fremdeles finnes det en rekke ledige ingeniør- og naturvitenskapelige studieplasser på restetorget. Og du står relativt fritt til å velge utdanningssted.
Mange ingeniørplasser
Høgskolen i Buskerud har for eksempel ledige plasser både på data-, elektro- og maskiningeniørstudiene, mens du på Høgskolen i Gjøvik fremdeles kan utdanne deg til ingeniør i byggkonstruksjon, landmåling, data og industriell design og teknologiledelse.
Kan du tenke deg å flytte til Narvik, finnes det ledige plasser på studier som elektroteknikk, industriell teknologi, ingeniørdesign og integrert bygningsteknologi, i tillegg til ingeniørstudiene i bygg og industri, datateknikk, elektro og prosessdesign.
Les også:
I Oslo
Vil du imidlertid utdanne deg i hovedstaden, har Høgskolen i Oslo også noen få plasser ledige. Her dreier det seg om ingeniørutdanningene i bioteknologi og kjemi og elektro.
Om du går med en liten spilldesigner i magen, har Høgskolen i Nord-Trøndelag plass på det relativt nye studiet "Spill- og opplevelsesteknologi," hvor du da får base i Steinkjer.
Vinter i nord?
Og om kalde vintre i Nordens Paris frister, har Universitetet i Tromsø også en rekke ledige tekniske studier, blant annet sivilingeniør i molekylær bioteknologi, romfysikk, kommunikasjon og mikroelektronikk og industriell matematikk.
Hele listen ligger hos Samordna Opptak.