En gigabit per sekund synkron internettforbindelse til 499 kroner i måneden Bayonette AS nå tilbyr til folk i Oslo-regionen.
Dessverre er det ikke alle som kan få det.
Satser på borettslag
Det er først og fremst borettslag og sameier som de vil ha som kunder i første omgang.
Eneboliger er et mye vanskeligere markedet både fordi det krever veldig mye dørbanking og fordi det er mye dyrere å bygge ut.
Tilbudet ble lansert i går, så selskapet har ingen privatkunder ennå.
– Vi har fått flere hundre henvendelser siden i går hvor dette ble kjent. Svært mange styrer i borettslag og sameier har vært i kontakt med oss. Mange av disse må nok oppgradere infrastrukturen, men flere nye bygg i dag er kablet med CAT5 eller bedre. De kan utnytte dette uten problemer, sier teknologidirektør i Bayonette, Arve Paalsrud.
TEST: Get Box II: En totrinns underholdnings-rakett
Krever nytt
Han tror det vil gå greit for de fleste å legge inn fiber med en slik hastighet, men i enkelte tilfeller trenger man å oppgradere eksisterende utstyr for å få full hastighet internt i huset.
– Mange som har eksisterende utstyr ut over den boksen vi leverer må nok oppgradere. Typisk klarer rutere de kjøper i butikken fra 150 til 650 Mbit/s selv på fast forbindelse. Kjører du kablet fra boksen vi leverer får du en Gbit/s, men det trådløse nettverket i boksen bruke såkalt n-standard som stopper på rundt 300 Mbit/s. De som vil ha mer trenger en ny såkalt ac-ruter.
– Vi har alle ambisjoner om å levere TV i tillegg til nettforbindelsen. Vi snakker med flere distributører om dette, men det alt for tidlig i prosessen til at jeg kan uttale meg om hvordan dette tilbudet kommer til å se ut, sier Paalsrud.
Les også: Verdens raskeste bredbånd for privatpersoner
Leverer til bedrifter
Bayonette satte i gang å levere internett og tjenester til bedriftsmarkedet for et år siden og fått en stort antall kunder.
De får en Gbit/s forbindelse for 2490 kroner i måneden, som også er ganske billig. Men sammenliknet med privatmarkedet får de tjenestenivåavtaler og tjenester med i prisen.
– Det er jo ikke slik at folk må ha en Gbit/s tilgjengelig hele tiden, men det er behagelig å ha det tilgjengelig når det trengs. Dessuten er tjenesten like rask begge veier, sier Paalsrud.
Bayonette begynner å bygge ut i stor-Oslo-regionen og fortsetter ut mot Drammen.
Deretter skal de videre mot Horten over til Moss og så tilbake til Oslo. Det er planen i år, og de antar at det er ferdigstilt første kvartel neste år.
– Vi ser også på andre byer hvor vi kan få fotfeste. Det trenger ikke ta så lang tid. Forbindelsen mellom byer i dag er ikke noe problem, sier han.
Les også:
Dette fylket har det kjappeste bredbåndet