Stavanger: I dag meldte Statoil at avgrensningsbrønnen på Skrugard var vellykket, og at funnet Som ventet i Skrugard . Dermed kan de kjøre på videre med feltutviklingsprosjektet.
– Vi har bestemt oss for å gå for en felles utbyggingsløsning for funnene Skrugard og Havis. Avgrensningsbrønnen bekrefter at de samlede ressursene i disse to funnene er mellom 400 og 600 millioner fat olje, sier pressetalsmann Ola Anders Skauby i Statoil.
Les også: – 2011 var et jubelår
Flere letemuligheter
Han bekrefter at det finnes flere muligheter i området.
– Avgrensningsbrønnen gir oss ytterligere kunnskap som vi kan benytte til å identifisere nye prospekter i området. Og parallelt med feltutviklingsprosjektet, vil vi vurdere om vi skal bore nye letebrønner som kan øke reservene.
Ifølge Skauby er avgrensningsbrønnen på Skrugard en ytterligere bekreftelse på at Statoil har knekt en viktig kode i det kompliserte Barentshavet.
Les også: Tror på flere funn i Skrugard-området
Nytt kjerneområde
Skrugard/Havis blir den nordligste feltutbyggingen på norsk sokkel så langt.
– Det positive resultatet bekrefter grunnlaget for utbygging av Skrugard og Havis. Dataene og væskeprøvene innhentet fra brønnen er svært verdifulle i arbeidet vårt for å etablere en robust utbyggingsløsning for området og målet vårt om å utvikle Barentshavet til et kjerneområde for Statoil, sier Erik Strand Tellefsen, feltutbyggingsdirektør for Skrugard i en pressemelding.
– Vi vurderer nå flere alternative utbyggingsløsninger. Reservoarteknikk-arbeidet utføres hovedsakelig internt, mens vi er i ferd med å tildele kontrakter for studier knyttet til havbunns- og plattforminstallasjoner til ulike ingeniørselskaper, tilføyer Tellefsen.
Les også: Skal utforske Skrugard-prospekt nr 3
Tredje brønn
Avgrensningsbrønn 7220/5-1 ligger omkring tre kilometer nord for funnbrønn 7220/8-1 i Skrugard-strukturen, og seks kilometer nordøst for Havis-funnet. Dette er den tredje brønnen i produksjonslisens 532, som ble tildelt i 2009 i forbindelse med 20. konsesjonsrunde. Brønnen er boret til et vertikalt dyp på 1740 meter under havflaten. Havdypet er 388 meter.
Statoil er operatør for PL532 med en andel på 50 prosent. De andre partnerne er Eni Norge AS (30 prosent) og Petoro AS (20 prosent).
Les også: