Ingeniører er blant yrkesgruppene som mest tilbøyelige til å skifte jobb, skriver the engineer.
74 prosent av de spurte ingeniørene i undersøkelsen mener at arbeidserfaring fra flere arbeidsgivere er en fordel for karrieren.
Det viser ferske tall fra den globale arbeidslivsundersøkelsen "Kelly Global Workforce Index".
Undersøkelsen omfatter 168 000 respondenter i 30 land, inkludert omtrent 3000 i Norge.
Les også: Disse ingeniørene trues på jobb
Norske arbeidstakere mest rastløse
Norske arbeidstakere er de som er mest aktive i Europa til å undersøke nye jobbmuligheter, selv om de er fornøyde med sin nåværende jobb, viser undersøkelsen.
64 prosent av de spurte arbeidstakerne i Norge ser etter ny jobb, selv om de er fornøyde med sin nåværende arbeidsplass.
Tilsvarende tall for Danmark og Sverige er henholdsvis 57 og 58 prosent.
Undersøkelsen er gjennomført på oppdrag av bemanningsselskapet Kelly Service.
– Vi ser at stadig flere høyt utdannede yrkesgrupper, ingeniører inkludert, får en mer fleksibel tilknytning til ansettelse, sier Dominic Graham, direktør for Kelly Scientific og Kelly Engineering Resources i Storbritannia, til the engineer.
Les også: Ingeniører i Kina tjener dobbelt så mye som kolleger i Norden
Kjenner seg ikke igjen
Roar Haugli, partner i hodejegerfirmaet Codigo, mener bildet er noe mer nyansert en undersøkelsen kan gi inntrykk av.
– For en headhunter som meg, merker jeg at bedriftene jobber mer bevist på å beholde sine ansatte, sier Haugli, som har jobbet med rekruttering siden 1994.
Han understreker at omfanget og intensiteten i bytte av arbeidsgivere varierer fra bransje til bransje. Av de bransjene han kjenner, er det i olje- og gassbransjen at flest velger å holde seg lenge hos en arbeidsgiver, mens han ser en helt annen mobilitet i IT/telecom-bransjen.
Velger å bli
Hagli opplever at ingeniører i stadig større grad velger interne karriereløp, fordi de får faglige og personlige utviklingsmuligheter, særlig i olje- og gassbransjen.
– Selskapene kjemper en beinhard kamp hver dag for å beholde sine ansatte, derfor må de gi dem muligheter, sier han.
Haugli mener også at statusen ved å bli i et selskap over tid, er økende. Forutsetningen er at man har hatt en utvikling internt.
– Det er ikke negativt å ha hatt en arbeidsgiver i 15 år, dersom det har vært progresjon. Dersom du har gjort de samme tingene i 15-20 år, så er det ikke fullt så bra.
Les også: To av fem mener outsourcing er et tapsprosjekt
– Viktig å bytte
Rapporten som er laget på oppdrag av bemanningsselskapet Kelly, viser at 59 prosent mener det er viktigere for karrieren å bytte arbeidsgiver, fremfor å fortsette i eksisterende jobb.
Nær to tredjedeler (60 prosent) oppgir at de ikke opplever at deres nåværende arbeidsgiver realiserer deres potensiale fullt ut.
49 prosent av de spurte tror ikke de vil kunne utvikle karrieren deres i løpet av det neste året hos deres nåværende arbeidsgiver.
Les hele rapporten "The autonomous and empowered workforce" her.
Les også:
Flere jobbskifter øker menns lønn