IT

Norsk app lar deg søke i Netflix, GET og iTunes samtidig

Ønsker å bli den første du går til for å finne en film.

Web-utgaven av Filmgrail.
Web-utgaven av Filmgrail. Bilde: Skjermdump
6. aug. 2014 - 09:40

Den norske appen Filmgrail gir brukere en overordnet oversikt over filmene som er tilgjengelig for strømming. Er den det, får brukeren en oversikt over hvilken eller hvilke tjenester som tilbyr strømming av filmen.

Etterspørselen etter en slik app har tydeligvis vært til stede.

To døgn etter lansering endte Filmgrail opp med å bli blant de topp ti nedlastede underholdningsappene på norske App Store.

iOS

Appen finnes foreløpig kun i web-utgave og på iOS, men Android-utgaven skal ikke være langt unna.

– Det finnes allerede en testversjon til Android man kan få tilgang til ved å spørre på facebook-siden vår. Den offisielle versjonen er nok like rundt hjørnet, sier daglig leder i Filmgrail, Simon Souyris Strumse.

Les også: Dette er verdens 10 mest populære programmeringsspråk

Filmtitting og excel-ark

Strumse forteller at de i starten var kun var to personer, men at da den endelige versjonen forelå, var de et kjerneteam på fire medgründere.

Grunnleggerne har jobbet mye med å håndtere og bygge opp dataene som Filmgrail behandler i søkeprosessen.

– Det første året så vi hundrevis av filmer, noterte på et excel-ark og prøvde ut forskjellige metoder og systemer. Deretter har vi brukt mesteparten av tiden på å lage alle de nødvendige dataene og et system som forstår hvilke filmer du vil se. Det var mye arbeid. Mobil-appen er i grunn ganske enkel. Det meste krevende med den er å skape et godt interaksjonsdesign som gjør den innbydende og enkel å bruke, sier Strumse.

Les også: Terje laget regne-app som ingen forstod

Gikk raskt til toppen kort tid etter lansering.
Gikk raskt til toppen kort tid etter lansering.

Filterfunksjon

I Filmgrail-appen, er det en sidespalte lar deg justere hvor stor grad av for eksempel komikk, action eller musikalitet filmen bør være preget av hvis du har lyst til å oppdage en ny film.

– Det viktigste med sjanger-filtrene våre er at de gjør det enkelt å oppdage nye filmer når du ikke kommer på navnet på en film du vil se. Når du går tom for referanser stepper vi inn og gjør videre oppdagelse enkelt, sier Strumse.

– Hva med implementering av databaser som IMDB? Jeg har lurt litt på hvorfor ikke dette integreres i tjenester som Netflix.

– Mye av svaret på det spørsmålet ligger nok i at store aktører ofte prøver å bygge alt du trenger inn i sitt eget produkt. Netflix vil ha deg til å bli i Netflix, ikke vake rundt på IMDB som kun lenker videre til moderselskapet Amazons strømmetjeneste. Vi er opptatt av å skaffe deg den beste brukeropplevelsen og tror du får den ved å få presentert en god oversikt over hva som er tilgjengelig. Så det er ikke umulig vi kommer til å implementere lenker til andre filmtjenester etterhvert også, sier Strumse.

Les også: Derfor vil Netflix produsere mer innhold selv

Simon Souyris Strumse i Filmgrail.
Simon Souyris Strumse i Filmgrail.

Vil bli gå-til-appen

Strumse forteller at målet deres ikke er å ta tronen fra Netflix, men å gjøre Netflix og alle andre strømmetjenester bedre.

Strumse forteller at målet deres ikke er å ta tronen fra Netflix, men å gjøre Netflix og alle andre strømmetjenester bedre. Filtrene lar deg sette visse kriterier for filmene etter humør eller om du prøver å finne en spesiell film. Filmgrail

– Jeg tror ikke fremtiden handler om hvor mange filmer en streamingtjeneste har. Som med musikk kommer de fleste streamingtjenester for film til å ha mye av det samme om noen år. Det som kommer til å skille dem fra hverandre er brukeropplevelsen og hvor lett det er å oppdage innholdet. Det er det som er vår lidenskap, sier han.

Et større sosialt aspekt ved appen er også en planlagt utbygging. Brukere skal kunne bygge opp egne filmsamlinger, få anbefalinger av venner eller andre brukere av Filmgrail-nettverket.

Les også: «404 - side ikke funnet». Det kan snart bli historie

Alltid gratis

– Har dere noen tanker om betalingsmodeller eller andre finansieringsløsninger av appen på sikt?

– Vi kommer aldri til å ta betalt for selve appen. Målet vårt er å få folk til å se mer god film, noe folk gjerne betaler for. Lykkes vi med det er det masse inntektsmuligheter både ved å referere folk til steder hvor de kan kjøpe en film, og ved å lisensiere ut dataene våre så Filmgrail kan integreres i tv-bokser og andre systemer, sier Strumse.

Les også:

TV-ene blir større og billigere i 2014

LGs nye super-TV har høyere oppløsning enn 4K

Nå er prisen på Samsungs buede 4K-TV på 105 tommer klar  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.