– Det er klart at resultatene fra Dalsnuten er skuffende, og det vil få innvirkning på vår beregning av uoppdagede ressurser på norsk sokkel, sier letedirektør i Oljedirektoratet (OD), Sissel Eriksen, til Teknisk Ukeblad.
Estimatene for Dalsnuten var ikke lagt inn i planer for norsk gasseksport, men Eriksen sier at dersom ressursene på norsk sokkel blir nedjustert, vil det få betydning for eksporten på lang sikt.
Les også:
Store forventninger til området
OD vil nå ta resultatene inn i sine studier og trolig presentere betydningen av de tørre norskehavsbrønnene i årsrapporten som kommer ut rundt årsskiftet.
Tidligere i år sa direktøren i OD, Bente Nyland, til Teknisk Ukeblad at de hadde lagt inn store ressurser i dypvannsområdet i Norskehavet.
– Disse boringene er viktige i forhold til utbygging av infrastruktur i Norskehavet, og dersom de ikke er vellykket, vil vi gjøre en justering i ressursbildet på slutten av året, sa Nyland til Teknisk Ukeblad.
Gir ikke opp området
Operatør for Dalsnuten-prospektet, Shell, brukte en ny letemodell for området. OD bekrefter at letemodellen ikke har vært suksessfull, men gir ikke opp leteboring i området.
– Det er andre letemodeller som brukes i andre brønner som skal bores på dypt vann i Norskehavet. Det er fortsatt spennende å lete lengre vest under basalten, sier Eriksen.
Flere operatører på norsk sokkel skal letebore på dypt vann i Norskehavet, blant annet E. ON Ruhrgas med sitt Torunn/Ursa Major-prospekt i PL 523. Også BG Norge sitt Gullris-prospekt ligger i området, sammen med ExxonMobils PL 520.