Hun er dermed blitt sjef for ca. 5.500 ansatte fordelt på 37 land, men med hovedkontor på Høvik.
Konsernsjef Henrik O. Madsen mener Tørstad har riktig bakgrunn og erfaring til å lede de nyfusjonerte klasseselskapene Det norske Veritas og Germanischer Lloyd.
Anerkjent
Tørstad ble kjent da hun ledet den uavhengige granskingen av utblåsningsventilen (BOP-en) på Deepwater Horizon. Svikt i ventilen samt feilhåndtering av alle faresignalene, var med på å forsterke Macondo-ulykken i april 2010.
For arbeidet med rapporten og konklusjonene, høstet Tørstad anerkjennelse og heder.
I rapporten ble det satte ord på sikkerhetsutfordringene. Det hjelper ikke å ha topp teknologi, så lenge det ikke er kunnskap, kultur og forståelse for hvordan utstyret skal brukes riktig.
Les også: – Ikke en eneste er blitt sagt opp som følge av fusjonen. Vi trenger alle
Ansvar
Nå får Tørstad ansvar for å følge opp DNV GLs mål om å bidra til en tryggere og mer miljøvennlig olje- og gassindustri.
– Vi skal på daglig basis jobbe for at industrien skal bli tryggere, smartere og grønnere. Dette blir enda viktigere når olje- og gasselskapene skal operere på dypere vann og i tøffere klima og mer utfordrende områder, sier hun i en pressemelding.
Avgang
Tørstad kommer fra stillingen som teknologidirektør i DNV GL og har tidligere ledet DNVs avdeling for maritim og olje og gass i USA og Afrika sør for Sahara. Før det har hun hatt andre lederroller i DNV-huset
Hun overtar etter Pekka Paasivaara, som kom inn i ledelsen med GL-fusjonen.
Paasivaara kom fra GL Noble Denton. Selskapet har utfyllende spisskompetanse i forhold til DNV på flere områder innen olje- og gassindustrien.
Les også: Evry ansetter sivilingeniør til å styre milliardene