Jeg husker de første Boston-høyttalerne som kom til landet. Blant annet en som jeg mener het A40, og som spilte fletta av veldig mye annet på den tiden. Men det var den gangen.
Boston A 250 ser ganske flott ut. Kabinettet er flott og blankt og testhøyttaleren i hvitt passer også fint sammen med lyse, nordiske interiører.
SAMLETEST: TEST: Gode høyttalere for lite penger
Elementer
Boston benytter en bløt 25mm diskant i noe de kaller for Kortec.
Bassene er i en blanding av keramikk og glassfiber og benytter noe Boston kaller ”deep channel design” for å spille mer bass per watt.
Spørsmålet er som alltid – enn hva? Følsomheten er 89 dB og den er oppgitt til å tåle hele 175 watt. Det høres moro ut!
Litt matt lyd
Dessverre er det slutt på moroa når man vel har koblet dem til forsterkeren. Ikke det at de ikke evner å gjengi musikk på en grei måte, men de virker litt matte og på noen typer musikk blir de etter vår mening en smule kjedelige.
Kanskje til og med litt mørke i deler av frekvensområdet. Sammenliknet med det enorme overskuddet av detaljer som Elac, System Audio, Dali og Energy rister ut av ermet, foregår dette i adskillig roligere former.
Det er ganske avslappet, men det mangler også en god del for å skape noe særlig glede eller entusiasme. Jeg synes lyden blir litt lite gjennomsiktig, og jeg synes også at lydbildet blir en smule flatt.
Egentlig er det litt synd, for den har sine absolutte kvaliteter i mellomtonen, og gjør en bra jobb på stemmer og akustiske instrumenter.
Bassen er grei nok, men den klarer ikke å løfte trommene på Blue Man Group sin TV-Song. Du hører at den spiller bass, men både dybde og tyngde mangler.
TEST: Skal du ha ny TV i høst?
Konklusjon
Boston A250 kan være en problemløser i stuer som har harde vegger og litt mye klang.
I kinoen vår blir dette litt for matt, og med litt for lav underholdningsfaktor.
Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.
Les også:
Har du LP-er, er dette maskinen du skal ha