En rapport fra det såkalte "Rights and Resources Initiative" (RRI) konstaterer at utviklingslandene sliter med å administrere og reformere eiendomsretten til landområder, ifølge BBC.
Mangler land
Rapporten, som har fått navnet "Seeing People through the Trees", konstaterer at under halvparten av landarealene som kreves av mat- biodrivstoff- og tømmerindustri frem til 2030, vil være tilgjengelige uten å hogge ned mer regnskog.
RRI er støttet av utviklingsdepartementene i blant annet Sverige, Sveits og England.
- Dette vil bety større nedhogging, flere konflikter, mer klimagassutslipp, sterkere klimaendringer og mindre fremgang for alle, sier rapport-forfatter Andy White.
Les også:
Må kutte
RRI kalkulerer at større etterspørsel etter landarealer til mat, drivstoff og tre til papir, byggematerialer og industri vil kreve 515 millioner hektar ekstra vekstareal innen 2030. Bare 200 millioner hektar er imidlertid tilgjengelige uten å kutte ned regnskog.
Rapporten peker på tidligere studier, som spår at produktivitets- og velstandsveksten i utviklingsland vil gjøre at behovet for areal til matproduksjon vil være på rundt tre milliarder hektar i 2050, og nesten alt vil måtte tas i utviklingslandene selv.
Ifølge FN har verden rundt 1,4 milliarder hektar dyrkbar mark, og nærmere 3,4 milliarder hektar med eng og beitemark.
Innfødte beskytter skogen
RRI konkluderer med at eierskap er viktig for å beholde regnskogen.
- Dette bør forsterke global handlingskraft når det gjelder å beskytte eiendomsretten til innfødte og lokale samfunn som spiller en vital rolle i å ta vare på en av de mest fantastiske naturlige underverkene i verden, sier den engelske utviklingsministeren Gareth Thomas til BBC.
Les også: