Det er ikke så mange år siden hodetelefonene fikk en sensor med på kjøpet. De fleste som selges i dag har en lydsensor, en mikrofon.
Plantronics har også utstyrt sine Bluetooth headset med en kapasitiv nærhetssensor som føler når det er montert på øret.
La hodet ta styringen
– Men dettet er bare begynnelsen. Vi tror slike headset, både i mono og stereo, har et mye større potensial enn måten vi utnytter dem på i dag. Nå bruker vi dem til å snakke sammen, høre på musikk og til spill. Men jo smartere de blir, desto mer funksjonalitet kan vi gi dem.
– Et sensorutstyrt headset kan avvise en samtale når du rister på hodet selv om telefonen er i lomma eller ta samtalen når du nikker, sier Europa-sjefen for forretningsmarkedet i Plantronics, Brian Rogers.
Det å ha et treakset akselerometer, en gyro og etter hvert andre sensorer over øret vil utløse en masse anvendelser, mener han.
Du kan bruke det til å se deg rundt i tredimensjonale bilder over nettet, og ikke minst vil det bli et nytt verktøy for alle som spiller data.
Spillerne har nok å gjøre med hendene, så kan de kombinere hodebevegelser til å styre funksjoner med lyd og kommunikasjon for å gi spill en ekstra dimensjon.
Forsker intenst
Plantronics har en stor forskningsavdeling som nå jobber med utvikling av sensorheadset, men de kommer ikke på markedet med det aller første. Det vil nok ta et år eller to.
Men de bør ikke bruke for lang tid. Det er mange som ønsker å bli selve navet i det man kaller wearables, det vil si teknologi man bygger inn i ting man har på seg.
Det kan være smartklokker som Samsung og Sony lager, briller som Google vil lansere, armbånd som kommuniserer med mobilen, eller smarte klær med sensorer vevet inn i tekstilene.
Plantronics plan er at det er headsettet som skal gjøre jobben.