Avtalen beskriver prosedyrer for koordinering mellom Norge og Storbritannia i situasjoner hvor det er fare for forurensning eller hvor forurensning har inntruffet.
Dette er et supplement til Bonn-avtalen fra 1970, skriver Fiskeridepartementet i en pressemelding.
Hjelp og varsling
Det er en gjensidig avtale om varsling, bistand og miljøovervåkning mellom landene som grenser til Nordsjøen og ble utarbeidet for å begrense skade fra olje og andre farlige stoffer for miljøet på sjøen.
Avtalen trådte i kraft for 40 år siden og ble revidert i 1983.
Bred tilslutning
Etter 1983 har avtalen følgende konvensjonsparter: Belgia, Danmark, Frankrike, Nederland, Norge, Storbritannia, Sverige, Tyskland og EU. Irland tiltrådte avtalen tidligere i år.
Naturlig
- Internasjonalt samarbeid er en naturlig del av vår innsats både på forebyggende sjøsikkerhetsarbeid, og ikke minst i forholdt til beredskap mot akutt forurensing. Under håndteringen av ulykken i Mexico-gulfen sendte Kystverket utstyr til USA og i forbindelse med Full City forliset ved Langesund fikk vi hjelp fra Sverige. Dette viser hvordan internasjonalt samarbeid er en viktig del av arbeidet med akutt forurensing, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.