KARRIERE

Setter Norges gründere på kartet

Anerkjennelse og prisdryss venter norske gründere på Nordic Startup Awards i kveld.

 Frode Jensen leder den nordiske Startup Awards. Han og Maja Adriansen har ansvar for StartupNorway, som er en paraplyorganisasjon for grundere i Norge.
Frode Jensen leder den nordiske Startup Awards. Han og Maja Adriansen har ansvar for StartupNorway, som er en paraplyorganisasjon for grundere i Norge. Bilde: Maria Amelie
13. nov. 2012 - 09:16

– Det er viktig at norske grundere blir sett og anerkjent internasjonalt. Derfor arrangerer vi Nordic Startup Awards, sier Frode Jensen, co-founder av Startup Norway og leder av Nordic Startup Awards i Norge.

Jensen og Maja Adriansen har startet opp alle grunderes paraplyorganisasjon StartupNorway i 2012 etter flere år organisering av arrangementer for å fremme og skape innovasjon i Norge.

I mai bestemte de seg for å ta steget videre. På kort tid organiserte de en nordisk konkurranse innenfor entreprenørskap i samarbeid med søskenorganisasjonene i Norden.

Les også: Her legges grunnlaget for fremtidige millionbedrifter

Kårer vinnere i kveld

Tirsdag kåres finalistene i Norge hos gründerkollektivet MeshNorway. Videre kåres finalister i Sverige, Danmark og Finland.

I desember møtes de nordiske finalistene for å konkurrere i kategorier som Nordens beste gründer, nykommer, investor og selvfinansierte bedrift.  

– Vi får ofte høre fra våre kolleger i utlandet at det ikke skjer noe innovasjon i Norge. Det vil vi gjerne motbevise med dette arrangementet. Det skal ikke være en fancy og snobbete prisutdeling. Det skal handle om oppfinnelser, folkene og de viktige møtene som kan skje. Prisvinnerne får ingen pengepremie, men heder og ære, sier Jensen.

De gjør ikke det for å tjene penger, men for at dem som er interessert i innovasjon skal ha mulighet til å møte likesinnende. På halvt spøk og halvt alvor tilføyer Adriansen også at det beste er hvis flere slutter i jobbene sine og satser på en karriere innenfor entreprenørskap.

– Det er viktig at verden ser at Norge er mer enn et land hvor alle menneskene tar utdanning, finner en godt betalt jobb i et halvstatlig selskap og deretter finner seg til rette uten å skape noe utover det naturen har gitt oss. Vi er et innovativt land og har mange interessante selskaper og gründere å være stolt over, sier Jensen.

Les også:

Her er studentenes drømmejobber

– It's all about love

Dette er årets innovasjon  

Startet med en helg

Parallelt med en prisutdeling jobber Adriansen og Jensen med en rekke andre prosjekter som for eksempel StartupWeekend. På tre dager kan en idé bli til et forretningskonsept.

– VI har arrangert det i snart to år og det er et viktig møteplass for utviklere, designere, investorer og markedsførere. Du kan komme dit med en idé som du presenterer, eller du kan bli en del av et team som skal utvikle en ide til noe mer.

Folkene bak Soundrop kom med en ide på StartupWeekend i februar 2011. I løpet av helgen lagde de en prototype av en sosial jukeboks-app for musikkstreaming på Spotify. I dag er appen kjent over hele verden, og selskapet Soundrop har ti ansatte.

– Det viser hvor bra det kan gå. Soundrop er en av de nominerte i kveld.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Les også:

Dette er Norges ukjente milliardbutikk

Her er Norges beste studentbedrifter

Her er de nominerte i noen av kategoriene:

Kategorien Årets nykommer

SocialBoards – en nettjeneste som brukes hos NetCom, Rema 1000 og Hafslund for å kommunisere med kundene. Den bidrar til å holde orden på tilbakemeldingene fra kundene. Det gjør det også lettere for kundene å ta kontakt med kundeservice.

Swwwipe –  Et presentasjonsverktøy, en slags Dropbox for innovasjoner. Selskapet er rykende ferske vinnere av StartupWeekend for oktober 2012.

Taxibeat – En app som hjelper deg å raskt bestille den billigste taxien avhengig av hva slags bil du trenger.

Kategorien Bootstrapper

(Bootstrapper er et selskap som har klart seg med egenfinansiering.)

Ensafer – Et krypteringsverktøy for data i Dropbox, Skydrive og Google Drive.

Fanbooster – Et verktøy for å skape og utvikle tabs for Facebook for å markedsføre og kommunisere tjenester utad. Selskapet oppnådde inntekt på 3,5 millioner kroner i 2011 og 8 millioner kroner i 2012.

Gauss – The People Magnet – Selskapets konsept gjenspeiles godt av deres tittel. Det er en mobilapp som kan hjelpe en å møte interessante mennesker. Selskapet ble startet i Cologne, Tyskland av en nordmann, tysker og amerikaner.

LikenShare – En portal som skal bringe sammen forretningsmenn og forbrukere. Forbrukere kan teste produkter og gi dem karakterer.

Les også: Nordmenn vant i Microsofts app-konkurranse

Kategorien Internasjonal

CFEngine – Hjelper store IT-selskaper å organisere IT-infrastrukturen deres. Selskapet ble startet opp i 2009 i Norge. I 2011 investerte konsernet Ferd i CFengine. De har kunder i over 80 ulike land og er brukt av selskaper som Facebook, Cisco, Ebay og U.S. Navy.

bMobilized Inc & bMenu AS – En tjeneste som kan hjelpe en å skape en mobilversjon av ens egen hjemmeside.  Investinor ASA og Alliance Venture er deres partnere.

Videxio – En skytjeneste som gjør det enklere for organisasjoner å bruke videokonferanser. De bygde opp selskapet bare i løpet av 8 måneder og samarbeider med ni land.

WeVideo – Hjelper å klippe videoer i en skytjeneste, i stedet for å lagre det på din datamaskin.

Mer info om hvem som er nominert i Norge og resten av Norden finner du her.

Les også:

Snart kåres de beste unge ingeniørene

Se Googles hemmelige datasentre  

Sa opp lederjobb for å produsere solcellelamper til Afrika

– Arbeidsgivere, her er 100 høyt utdannede kvinner  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.