KARRIERE

Sivilingeniør-studenter stryker med vilje

Vil heller jobbe mer for bedre karakterer.

NTNU: De siste årene har rundt 40 prosent av oppmeldte ikke møtt til eksamensdatoen på sommeren, ifølge studentavisen Under Dusken.
NTNU: De siste årene har rundt 40 prosent av oppmeldte ikke møtt til eksamensdatoen på sommeren, ifølge studentavisen Under Dusken. Bilde: Trond Gram
24. nov. 2014 - 11:11

Sivilingeniørstudenter utnytter ordningen som gir rett til en ny eksamen dersom de stryker, melder studentavisen Under Dusken ved NTNU.

Dersom studentene stryker ved en ordinær eksamen på vårparten, kan de ta en kontinuasjonseksamen i august.

De siste årene har rundt 40 prosent av de oppmeldte ikke møtt til eksamensdatoen på sommeren, ifølge studentavisen.

– Det er mange som bevisst velger å "konte". Jeg har selv sett studenter ved siden av meg på eksamen som har jobbet og gjort sitt beste, for så helt til slutt be om å få levere blankt. Det er bare tull at studenter skal behøve å vurdere en slik strategi for å få de resultatene de ønsker, sier tidligere studentpolitiker Vegard Elde Vefring til studentavisen.

Han har snakket med flere studenter som innrømmer å ha brukt taktikken for å oppnå bedre eksamensresultater.

Les også: Forskere klør seg i hodet over mystisk kumlokk-fenomen

Bedre karakter

Metoden er særlig aktuell når to eksamener ligger tett opp til hverandre i tid, og man nærmest må prioritere å satse på å gjøre det best mulig på én av dem.

Seksjonssjef Knut Veium ved NTNUs eksamenskontor synes imidlertid det er helt greit at studenter stryker bevisst.

Begrepet taktisk konting blir ofte oppfattet som noe negativt, men for meg er dette en adferd som er helt legitim. Studentene tilpasser seg regelvekret og benytter seg av de mulighetene som universitetet har valgt å gi dem, sier Veium til Under Dusken.

Les også: Ny undersøkelse: Politikerne har misforstått hvorfor folk vil spare energi

Vurderer ordningen

Samtidig sier seksjonssjefen at ordningen ved NTNU, hvor man nærmest får så mange kontinueringseksamener man vil, er under vurdering.

Eks-studentpolitiker Vegard Elde Vefring, som selv innrømmer å ha vurdert å bruke samme utsettelsestaktikk, ønsker en mer rettferdig ordning for kontinuasjonseksamener.

I dag gjelder ordningen bare for sivilingeniør- og medisinstudenter. Vefring ønsker like rettigheter for alle studenter som tar samme eksamen.

Les også:

Se video av skateboardet som svever i løse luften

NTNU den store vinneren i ny forskningstildeling

Så mye billigere blir hybridbilene  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.