6,3 tommer. Er det et lite nettbrett, eller en megatelefon? Det er jo faktisk begge deler, og presist nok har Samsung har kalt sin siste Galaxy for Mega.
Og la det være klart. Dette er ikke en telefon for de med små hender.
Du skal ha et voksent hanskenummer i XXL-klassen for å få full glede av denne telefonen.
Kompromiss
Men når det er sagt så er telefonen helt grei om naturen har vært ekstra, ekstra generøs på den fronten. Undertegnede er i den klassen og har tidligere syntes både 5,3 og 5,5 har vært gode bekjentskaper, men kanskje store nok.
Nå opplever vi i hvert fall at nok er oppnådd, men at 6,3 går an å bruke. Vi kan til og med taste løs med en hånd. Med litt tilvenning.
Og vi tror vi kommer til å like denne kompromissmodellen. Stor skjerm har så mange fordeler.
Utenom én, kanskje. Galaxy Mega stikker så langt opp av baklomma at den er et fristende mål for lommetyver. Her slipper de å stikke hånda ned i lomma for å få tak i godbiten.
Selvsagt er dette ikke en lettvekter. 199 gram er tungt for en mobil i våre dager, men med en slik størrelse føles den ikke tung likevel.
Du forventer at en slik kjempeskjerm skal veie litt, selv om tykkelsen bare er 8 mm.
Les også: Vil merke telefoner med dårlige antenner
Ikke toppmodell
På tross av størrelsen er Galaxy Mega en modell i mellomsegmentet til rundt 4000 kroner. Den har ikke Full HD-skjerm og den har ikke AMOLED.
Dette er en LCD-skjerm på 1280 ganger 720 punkter. Halvparten av pikselantallet til nye S4.
Men spørsmålet er om 1920 ganger 1080 er for mye. Både Samsung, Sony og HTC tilbyr toppmodeller med denne oppløsningen, uten at vi er i nærheten av å ha glede av så ørsmå piksler.
Det spørs om ikke spesifikasjonsjaget er gått for langt. Det ser vi når Mega-en har halvparten av pikslene spredt ut over en mye større flate. Vi kan ikke se at dette blir lavoppløst.
God skjerm
Skjermen er for øvrig veldig skarp og lyssterk. Faktisk stusset vi litt på hvor god den var sammenliknet med AMOLED-kjøret til Samsung.
De skal ha all ære for å ha utviklet den nye teknologien, men Mega-skjermen viser at det er mye krutt i LCD fremdeles, selv om teknologien er mye billigere.
En tokjerneprosessor, selv med 1,7 GHz, akkompagnert av 1,5 GB RAM er ikke oppskriften på et lyn, men vi finner Mega-en responsiv nok.
To kjerner til hadde neppe økt brukeropplevelsen veldig mye.
Les også: Mest klager på Iphone-dekningen
Lite lager
Åtte gigabyte lagringsminne er ikke mye, men det er et av sparepunktene. Heldigvis er det et spor til et micro SD-kort og det hjelper veldig godt.
Telefonen spør om den skal lagre bilder på kortet, vel vitende om at det ikke er mye lagringsminne igjen når operativsystemer og apper har fått sitt.
Har nesten alt
Vi konstaterer at Samsung har bygget inn 4G i Megaen. NFC er også på plass. Det vi skulle ønske oss var støtte for 3G på 42 Mbit/s som begynner å bli ganske utbredt. Denne stopper på 21 Mbit/s, men det er kanskje mindre viktig når 4G er på plass.
Snart finner vi denne teknologien i de fleste basestasjonene som har fått fibermating. Det trenger de for å få mest mulig ut av 3G også.
Vi konstaterer også at Samsung har dyttet inn siste generasjon WiFi, nemlig den såkalte ac-standarden.
Den kan får det til å gå riktig fort, opptil 500 Mbit/s på en telefon. I hvert fall teoretisk. Problemet er bare at svært får har slike rutere, men de kommer nå, så det er greit å være forberedt.
Vi kunne også godt tenkt oss FM-radio, men det ser det ut som om Samsung har gått bort fra. Det er synd, for det koster flesk å høre radio via en app om du ikke har en generøs dataplan.
Les også: Her er Nokias nye toppmodell
Middels kamera
Kameraet er også en ting som plasserer Mega i middelklassen. Åtte megapiksler er ikke imponerende i dag.
Det er greit nok i dagslys, men vi hadde forventet bedre bilder innendørs siden dette kameraet har større piksler enn toppmodellene med 12 til 13 MP.
Frontkameraet er på 1,9 megapiksler og mer enn nok til skikkelige videosamtaler i HD.
Lever lenge
På tross av kjempeskjermen så slukker ikke Megaen raskt. Batterilevetiden er minst like god som langt mindre mobiler.
Det er kanskje ikke så rart siden den kan suge elektroner fra et 3,2 Ah batteri. Det er svært, men så er det god plass i en slik også.
Vi ble overasket over lydkvaliteten i Mega. Talen er bedre enn i mange toppmodeller.
Det kommer sannsynligvis også av den gode plassen. Det er lettere å få plass til den bra høyttaler i en slik enn i en liten telefon.
Les også: