Deltakerne i VM i langdistansekiting skal skiseile Varangerhalvøya på langs, fra Berlevåg i nord til Vadsø i sør.
I morgen står sivilingeniør Ingrid Danielsson på startstreken i den teknologispekkede konkurransen.
Ruten er rundt 200 kilometer i luftlinje, men i løpet av fire dager skal deltakerne i praksis tilbakelegge 300 kilometer under Varanger Arctic Kite Enduro.
Tu.no har tidligere omtalt da to ingeniører tilknyttet den norske vindkraftbransjen Ingeniører vant kite-VM for to år siden.
Les også: Genererer energi med kite
Teknologispekket idrett
Sammen med Ulrikke Sofie Vestad utgjør Danielsson laget "The Sirens".
Det er en teknologi- og gadgettung idrett jentene driver med. Utstyrslisten til konkurransen omfatter to A4-sider.
GPSer, randoski og drager i flere ulike størrelser er noen av tingene jentene har med seg for å krysse Varangerhalvøya raskest mulig. Jentene bruker for eksempel jaktradio med GPS for å kommunisere med hverandre under seilasen.
Sivilingeniør-bakgrunnen har vært grei å ha når laget har fikset, tilpasset og modifisert utstyret. Når hun ikke kiter, jobber sivilingeniøren som interaksjonsdesigner i digitalbyrået Creuna.
– Vi har forsøkt å finne løsninger som passer oss, forteller Danielsson, som er utdannet sivilingeniør innen teknisk design ved det tekniske universitetet i Luleå.
– Ulempen ved å være ingeniør kan være at man henger seg opp i detaljer og vil endre ting, istedenfor å bare kjøre på, sier hun.
Les også: Denne skal seile i over 60 knop
Vil komme først
Målet til sirenene er å være det første jentelaget som kommer i mål. Et mer realistisk mål er å være blant de 25 lagene som får fullføre hele konkurransen. Kun de 25 første av de totalt 40 lagene får nemlig lov til å seile inn i nasjonalparken på Varangerhalvøya.
Dersom det bli gode vindforhold, det vil si verken for lite eller for mye vind, regner jentene med å holde en hastighet på mellom 30 og 50 kilometer i timen.
– Dersom det blir sol og vind, blir det helt fantastisk. Dersom det blir storm og ingen sikt, blir det et helvete. Så kan du gjette hva vi håper på, sier Danielsson.
Les også: