I går kom nyheten om at Statoil har gjort nok et oljefunn i Barentshavet. Denne gangen var det Havis-prospektet som slo til, og bekreftet Statoils ambisjoner om et oppsidepotensial i Skrugard-lisensen.
Snart skal Statoil i gang med en avgrensningsbrønn på Skrugard-funnet, som kan tilføye ytterligere oljevolumer til lisensen.
Les også: Tror på flere funn i Skrugard-området
Viser flatflekker
Men det er også flere prospekter i området rundt Skrugard som kan gi potensielle oljefunn. Det karakteristiske for Skrugard-funnet var de såkalte flatflekkene som vistes på seismikken. Det innebærer flere flekker som representerer en stor sannsynlighet for at det er kontakt mellom ulike former for hydrokarboner.
Ifølge en presentasjon fra Statoil, så man de samme flatflekkene på seismikken for Havis-funnet. Det er også et tredje prospekt, like nord for Skrugard, som ifølge Statoils presentasjon har de samme flekkene. Men Statoil er sparsomme med opplysninger rundt det tredje prospektet i Skrugardlisensen.
Les også: Stort oljefunn i Barentshavet
Eni borer to
– Skrugard og Havis revitaliserer prospektiviteten innenfor denne lisensen og vi skal nå jobbe med å utvikle ytterligere potensiale i lisensen. Vi har ikke mer detaljert informasjon å gi om dette, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil.
I løpet av andre eller tredje kvartal 2012 skal også Skrugard-partner Eni gå i gang med boringen av sine prospekter, Salina og Bønna. De to prospektene befinner seg i henholdsvis PL533 og PL529.
Stort potensial
Salina er nabolisensen til Skrugard-funnet i PL532, og er et oljeprospekt.
Bønna er et av de vestligste prospektene i Barentshavet, og befinner seg like vest for Hammerfest. Etter hva Teknisk Ukeblad erfarer har Bønna potensial for å inneholde store mengder hydrokarboner.
Posisjonert seg
Informasjonssjef i Eni, Andreas Wullf, sier til Teknisk Ukeblad at selskapet har posisjonert seg i Barentshavet.
– Det er vi og Statoil som har holdt løpet gående i Barentshavet siden 1980-tallet. Vi gleder oss stort sammen med Statoil og Petoro over Havis-funnet, og det bekrefter med betydelig styrke at den langsiktige strategien har vært riktig, sier Wullf.
Les også: Her er Statoils mest spennende brønner