Sommertid er for mange ensbetydende med å gjøre alt man har utsatt hele året, enten det er ting som har blitt utsatt i heimen, på båten, bilen eller hytta.
Eller på datamaskinen.
Sjansen er vel i tillegg ganske stor for at nettopp du som leser dette er blant dem som blir hyppig kontaktet av venner og familie når det er teknologiske innretninger som ikke fungerer som de skal, og i den anledning serverer vi et litt fiffig tips i dag.
Dagens utfordring er nemlig å få hentet ut data fra en Mac-formatert harddisk - i Windows.
Gratis hjelp
Det er ikke bare bare, for disken er formatert med filsystemet HFS+, og det skjønner ikke Windows noe av i det hele tatt.
Man er dermed henvist til tredjepartsprogrammer, og det er der Paragon HFS+ For Windows 8 kommer inn i bildet.
Programmet er praksis en driver, og finnes i en gratisutgave for hobbymekkere som ikke har tenkt å tjene penger på å bruke det, folk som deg og meg som bukker og takker for nok en flaske vin når jobben er gjort.
Du må riktig nok registrere en epostadresse hos Paragon for å få tilsendt produktnøkkel, men når det er gjort er du fri til å bruke programmet uten begrensninger - annet enn at Paragon ikke ønsker at det skal brukes til kommersielle jobber.
Les også: Sliter du med å slette epost? Da bør du ta en titt på dette gratisprogrammet
Slik fungerer det
Når programmet er installert vil HFS-partisjonen dukke opp i Windows Utforsker, og du får full lese- og skrivetilgang til den, som om det var en vanlig FAT/NTFS-partisjon.
Ytelsen skal dessuten ikke være særlig lavere, lover Paragon. Hvordan du kobler til disken er opp til deg, de fleste vil antakelig foretrekke en eller annen USB-tilkobling.
Programmet fungerer imidlertid også hvis du kjører Windows 8 på Mac-en din ved hjelp av Bootcamp. Dermed kan du dele en HFS-partisjon mellom Windows og OS X.
Kun Windows 8/8.1
Programmet er på beskjedne 3,6 MB, du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra http://www.paragon-software.com/home/hfs-windows-free/. Husk at det kun fungerer i Windows 8/8.1.
Har du andre Windows-versjoner må du velge andre løsninger, eventuelt betale for fullversjonen, som i skrivende stund koster 20 dollar, eller rundt 120 kroner.
Les også:
Slik får du orden på bildene dine