TNS Gallup har målt hvordan det står til med digital radiolytting her i landet og konklusjonen er at den øker.
Den øker i et tempo som ser ut til å holde til Stortingets lyttemål.
Politikerne har sagt at 50 prosent av lyttingen må være digital i 2015. Først da er de villige til å skru av FM-nettet i 2017. Ellers lar de det leve i to år til.
– Den siste målingen viser en oppgang på tre prosent siste kvartal fra 31 til 34 prosent. Det er til sammen 1 050 000 lyttere. Ekstrapolerer vi dette fremover når vi slukkemålet med grei margin i 2015, men vi tror vi kommer lenger enn som så. Vi har sett hvordan nordmenn for alvor har tatt i bruk digitalradio og de lytter på en lang rekke plattformer. DAB er størst, men strømming på radioer, PC-er, nettbrett og mobiler og via TV-dekodere øker også. Til sammen gir dette et veldig robust digitalt lyttemønster og det er gledelig, sier Jarle Rud i samarbeidsorganisasjonen Digitalradio Norge.
Les også: Nå blir det bedre lyd i mobilen
Tror på DAB-vekst
Rud tror DAB-lyttingen vil løfte seg etter hvert som sendernettet bygges ut. Den store utbyggingen startet i fjor, men det er i år det vil skje mest.
I løpet av året vil det blir satt opp en masse nye sendere og øke riksblokkens dekning til 90 prosent. For de fleste vil det bety at antallet kanaler øker kraftig til rundt 20.
Det er bare i de store byene det er så stort antall FM-kanaler. På de fleste andre steder er det analoge tilbudet temmelig begrenset.
Les også: Endelig blir det bredbånd på t-banen
99,5 prosent
Nest år skal regionblokken, som inneholder NRK-kanalene, bygges videre ut til 99,5 prosent og i praksis ha like god dekning som bare P1 har på FM i dag.
Per i dag har regionblokken 13 kanaler, men det er nok sannsynlig at det vil blir flere.
Les også:
TEST: Seriøs lyd til datamaskinen