Tillitsvalgte i Industri Energi opplyser til Stavanger Aftenblad at Statoil likevel ikke vil kutte kaffen til offshorearbeiderne som venter i helikopterterminalen.
Statoil vurderte å kutte kaffeserveringen for å spare 3,3 millioner kroner årlig.
Nølende
Men i Statoil-ledelsen nøler man med å bekrefte at de snur i kaffesaken.
– Vi serverer kaffe inntil noe annet er bestemt, sier Jannik Lindbæk, informasjonsdirektør i Statoil til avisen.
– Vi har en dialog i selskapet om hvor vi kan styrke konkurransekraften og den dialogen fortsetter – der inngår ulike tiltak, sier Lindbæk.
Les også: De har 638.000 i lønn. Under halvparten har høyere utdanning
Skal spare
I begynnelsen av februar varslet Statoil store kutt i drift og investeringer. Over 30 milliarder kroner skal spares fram til 2016, deretter 8 milliarder årlig.
Ledere i oljeindustrien har hatt en lønnsøkning på i snitt 21 prosent det siste året, viser ferske tall.
Samtidig kuttes det i oljeserviceselskapene som følge av Statoils kuttplaner.
I løpet av få uker er det klart at Aibel kutter 230 stillinger, FMC Kongsberg kutter 130, Weatherford kutter 100 og Schlumberger-selskapet Reslink kutter åtte ansatte på Ålgård, skriver Stavanger Aftenblad.
– Vi advarte mot denne nedkjølingen i mai i fjor, og nå ser det ut til at oljebransjen har tatt det innover seg. For de store oljeselskapene oppfører seg som om at det har vært et krakk i oljeprisen uten at det har skjedd, sier daglig leder Jarand Rystad i konsulentselskapet Rystad Energy til avisen.
– Nå må selskapene trekke pusten, spare inn der de kan og holde hodet kaldt. Dagens situasjon vil vare et par år, men i 2016 eller 2017 vil det ta seg opp igjen, for tilførselen av ny fossil energi fra USA vil ikke klare å dekke over etterspørselen over tid. Derfor vil vi få en ny vekstperiode om et par år, sier Rystad.
Les også:
I 1986 ble oljeprisen halvert etter «supplysjokk». Nå skjer det igjen