En svær brann som Statoil selv karakteriserer som alvorlig, brøt ut på Statoils brønnområde i Monroe County, Ohio.
Brannen er slukket, og det er ikke meldt om alvorlige personskader.
– En person ble rutinemessig sendt til legevakta, men det skal ikke være alvorlige skader, sier Statoils pressetalsmann Morten Eek til Teknisk Ukeblad.
Les også: – Skiferoljerevolusjon er den største overraskelsen i oljehistorien
Skal granskes
Derimot ble det store materielle skader på anlegget i skifergassområdet Marcellus.
– Det tok fyr i maskinparken, noe som medførte brann og kraftig røykutvikling. Selve hendelsen var en utstyrsbrann, og ikke koblet til operasjonene under bakken, sier Eek videre.
Hele maskinparken til Statoil, som ifølge Eek er på størrelse med en fotballbane, huset vogner, kraftoverføringsmaskiner og maskiner som utfører boreoperasjoner knyttet til fracking.
– Vi ser alvorlig på dette, og igangsetter en granskning. Vi vet foreløpig ikke hva som var årsaken til brannen, sier pressetalsmannen.
Av personell på siten, ble 45 evakuert, i tillegg til naboene.
Les også: – Finn en løsning uten folk i Nordsjøen. Da er problemet løst
Syv brønner
I forbindelse med brannen, har Statoil opprettet en nettside, der spørsmål om hendelsen blir besvart.
– Vi vil ikke spekulere i hva som er årsaken til brannen. Vi skal nå se videre på dette i granskningen, heter det på nettsiden.
Statoil har syv brønner i området, men ingen av dem skal være i produksjon.
– Tre av brønnene var i ferd med å bli komplettert. Ingen brønner er i brann, og et brønnkontrollteam er på plass, melder Statoil.
Les også: Blir kvalm av oljebransjens klimautspill
Jobber med myndighetene
På spørsmål om når forholdene på anlegget blir normalisert, svarer Statoil at de har tatt det viktigste for dem er at personellet og naboene er i sikkerhet, og at de minimerer miljøødeleggelsene.
– Vi har mobilisert de nødvendige ressursene for å normalisere situasjonen og jobber tett med de relevante myndighetene for å få en oversikt over situasjonen og gjøre de relevante grepene, heter det.
Les også:
Nå skal Baker Hughes offentliggjøre alle fracking-kjemikaliene