Klipsch sin lydplanke er litt lenger enn Hever TV-lyden betraktelig . Den passer derfor for litt større flatskjermer.
Man må nok opp i 55 tommer for at flatskjermen skal være bredere enn denne lydplanken, men den går designmessig sammen med modeller fra 46 tommer og oppover.
Trådløs sub
SB3 kommer med en trådløs subwoofer som tar seg av de nederste oktavene. Den er faktisk rimelig stor, og har en egen volumkontroll på baksiden.
Siden den er trådløs kan man plassere den der man ønsker, men erfaringsmessig bør man ikke plassere den for langt unna hvis man vil ha et uniformt lydbilde.
Lydplanken kommer i likhet med JBL med en analog og en digital inngang. Den har også en minijack-inngang, for tilkobling av annet lydutstyr.
Lydplanken består av 2 hornladede diskanter og 4 bass/mellomtoner. Subwooferen er bestykket med et element på 10 tommer.
TEST: KEF X300A: Seriøs lyd til datamaskinen
Umiskjennelig Klipsch
Horn har alltid vært kjennemerket til Klipsch, så det er ingen overraskelse at de bruker dette også når det er snakk om en lydplanke. Det så vi også på AirPlay- høyttaleren G17.
Et hornladet element har høyere følsomhet, som gir mer lyd i forhold til tilført effekt. Det er en fordel i denne sammenhengen. SB3 setter nemlig opp et stort og flott lydbilde med en dynamikk som klart overgår størrelsen på selve høyttaleren.
Denne høyttaleren har faktisk såpass mye i reserve at den fint greier å fylle opp et rimelig stort rom med lyd.
Dialogen sitter som støpt med en flott balanse mellom den tydelige diskanten og en mellomtone som bygger stødig oppunder.
Den trådløse subwooferen jobber sømløst med planken og kompletterer lydbildet på en flott måte. Drar man på med volumkontrollen bare vokser og vokser lyden uten at det føles komprimert eller presset.
Dette er rett og slett en meget kraftig løsning for de som vil ha en diskret, men likevel god lydopplevelse.
TEST: Simple Audio: Endelig har Sonos fått en verdig konkurrent
Koster en del
Resultater som dette koster selvsagt litt, og prislappen på 6.995,- er en ganske høy pris. Likevel er dette det man må betale for en løsning som makter å fylle et langt større som, og som har dynamiske reserver man ikke finner på mindre lydplanker.
Disse egenskapene er som skapt for en lydplanke plassert under en stor TV. Da får man en totalpakke som står i stil med størrelsen på bildet på skjermen.
Vi skulle dog ønsket at Klipsch også hadde sett nytten av å putte en blåtannmottaker i denne planken, for den spiller så godt at den også kunne fungert som en god trådløs høyttaler.
En enkel løsning er å bruke en Apple TV, så får man denne muligheten via TV-en.
Konklusjon
SB3 er lydplanken for de med middels til store rom, og som liker dynamikk og pågående lyd.
Film blir en betydelig bedre opplevelse når lydbildet står i stil med innholdet på skjermen, og det gjør det til gangs med denne løsningen!
Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.
Les også:
TEST: Integrerte forsterkere: Topp lydopplevelse til overkommelig pris
TEST: Hodetelefoner: Ekte hifi på hodet