Denne testen er en del av vår store Store bilder til en billig penge .
Med EISA-prisen for årets grønneste TV på hyllen allerede, er det ingen grunn til å være spesielt redd for en galopperende strømregning.
Designet er rimelig lekkert, og det er ikke store rammen som omkranser panelet.
Med Ambilight
Hjørnene er nå litt mindre avrundet enn tidligere. PFL6007 er innstegsmodellen for dem som er ute etter en modell med Ambilight. For de som ikke kjenner til dette konseptet, er det LED-dioder som lyser opp veggen slik at fargene matcher de man ser på skjermen.
Jeg skal være den første til å innrømme at jeg har sansen for dette. Ikke bare er det en lekker visuell nytelse, det forsterker også de bildemessige inntrykkene.
Philips har på plass sin Smart-TV plattform, og den kommer med Easy-3D. Det er Philips-språk for at de bruker passive briller for å vise 3D. Det følger med fire sett briller. Man kan også kjøpe gamingbriller, slik at to spillere kan spille samtidig på samme skjerm, og hvor begge kan bruke hele skjermens overflate.
Skjermen kommer med innebygget trådløst nettverk, noe som forenkler tilkoblingen til hjemmenettverket og internett. I likhet med de andre er også denne skjermen DLNA-kompatibel, slik at man kan vise film, se på bilder eller høre på musikk fra hjemmenettverket.
TEST: TV-er mellom 40 og 42 tommer
Fine menyer, få kalibreringsmuligheter
Philips har rimelig fine menyer. De er enkle for folk flest å manøvrere seg i, men det er ingen ledetekster å finne her.
Når man starter opp TV-en første gang, ledes man enkelt gjennom hvert eneste steg for å kunne ta TV-en i bruk.
Når det kommer til kalibrering har ikke Philips de mest dyptgående justeringsmulighetene. Det man finner er hvitbalanse og gamma, i tillegg til de normale justeringene for kontrast og lignende.
I år har Philips åpenbart lyttet litt til oss i bransjen, og har skrudd av all tilleggsprosessering når man velger filmmodus. Derfor er nå filmmoduset mer likt det vi ville valgt om vi skulle gjort det selv.
Det man definitivt bør prøve er bevegelsesforbedringen denne skjermen har innebygget. Philips er spesielt flinke på dette, så vi velger som regel å bruke den på minimum, for å få fine panoreringer.
TEST: Billige projektorer til hjemmekino
Meget flotte bilder
Det skulle ikke mange sekundene med noen nydelige nordlysbilder fra BBC sine eminente naturserier på Blu-ray, for å konstatere at Philips virkelig er inne på et godt spor med denne modellen.
Vi prøver oss nemlig litt frem med å bruke en funksjon som gir dynamisk kontrast på baklyset. Det er ikke snakk om noen lokal dimming, men mer en forsiktig nedsenkning i mørke scener, og en forsiktig økning i lyse scener.
Det gir selvsagt ikke den samme kontrasten i bildet som man ser på de beste plasmaskjermene, eller LED-skjermer med bakmontert LED og lokal dimming, men det bidrar til et bedre sortnivå i mørke scener.
Ta for eksempel åpningsscenen til BBC, hvor solen kommer frem bak jorden. Bildet er så godt som like mørkt som plasmaen fra Samsung før solen bryter igjennom horisonten, men man ser at det sorte gråes litt ut når baklyset øker for å gjengi solen mer naturlig.
I bunn og grunn er dette smart tenkt, fordi pupillen allikevel struper litt på ”blenderen” når solen begynner å skinne. Dermed kamufleres det litt manglende sortnivået i scener som denne ganske effektivt.
Philips briljerer med en meget god skarphet, og med bilder som effektiv og uten artefakter ruller over skjermen. Det er rett og slett en meget behagelig opplevelse å se på bildene denne skjermen tegner opp.
Konklusjon
PFL6007 har en flott kombinasjon av finesser, bildekvalitet og pris, og seiler opp som en meget sterk utfordrer i TV-markedet.
Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.
Les også: