T2

TEST: Bose Around Ear 2

Boses siste hodetelefoner er komfortable på alle måter.

Stein Jarle Olsen
5. apr. 2011 - 10:29
Vis mer

Boses forrige Around Ear-modell har vært en av undertegnedes favoritthodetelefoner i flere år.

Kombinasjonen av svært komfortabel utforming og varm, pumpende lyd var svært god, og spesielt til trening har Bose-klokkene vært en favoritt.

Lite nytt

Det er derfor med litt blandede følelser vi kan konstatere at svært lite har endret seg i Boses oppdaterte around ear-modell.

Det gode først: Komforten er blant de beste vi har kjent blant noen av hodetelefonene vi har testet. Klokkene i seg selv er svært lette, og er dermed svært enkle å ha på.

De sitter kanskje ikke alltid hundre prosent på plass, men blir aldri slitsomme eller vonde å ha på, selv etter langvarig lytting.

Myk

Det skyldes også det svært myke skummaterialet Bose har valgt rundt ørene.

Som på forgjengeren er dette utrolig behagelig, og det eneste negative vi kan finne, er at det fort blir litt klamt rundt høreredskapene i sommersola eller mens du trener.

Et kompromiss ved den lave vekten, er at materialene ikke akkurat er tillitsvekkende. Som på de lette Ultimate Ears-pluggene vi testet nylig, dreier det seg om svært lett plast.

Bose hevder selv at “solide materialvalg sikrer kvalitet med lang levetid”, noe vi for så vidt er enige i når det gjelder forgjengerne.

TEST: Bose MIE2i

TEST: Bose QuietComfort 15

Sårbar

Utformingen av selve pluggen er vi imidlertid litt skeptiske til - den er vinklet skrått oppover, og kommer derfor stort sett alltid “i klem” når musikkilden ligger i en trang bukselomme eller liknende.

Det kan føre til at isolasjonen rundt selve lederen slites vekk raskere enn nødvendig, og særlig om du har for vane å ha telefonen eller mp3-spilleren i lomma, tror vi det hadde vært mer gunstig med en rett plugg.

Samtidig har Bose kopiert en detalj fra sine støykansellerende varianter til AE2 - ledningen er mulig å ta løs fra selve hodetelefonene, slik at den teoretisk sett kan erstattes om nødvendig.

Amerikansk

Så til det som sannsynligvis teller mest for de fleste, nemlig lyden. Stikkordet her er også “komfort”.

Boses lydsignatur er noe av det mest erkeamerikanske vi vet om, og svært langt unna det vi opplever med mer europeisk-låtende produsenter som for eksempel Sennheiser og Beyerdynamic.

TU20110331IMG_083211214_25_37 1103311348.jpg

Flatt

Lydbildet er varmt, forsiktig og litt “harmløst”. Bose-klokkene mangler litt sting og dynamikk i mellomtonen, og det hele låter nesten litt digitalt og syntetisk.

Bassen er også noe mer forsiktig enn vi er vant med fra amerikanerne, og det hele fremstår som litt uforløst og noe flatere enn vi gjerne hadde ønsket.

Samtidig synes vi det er et godt trekk å flytte vokalen noe lenger frem i lydbildet sammenlignet med den tidligere Around Ear-modellen, som raskt fremsto som litt ullen på det området.

Undertegnede trives fortsatt godt i Bose-lyden, og lyttekomforten er som nevnt svært høy.

Det hele er akkurat så avrundet i kantene at det skal særdeles mye til før du blir trett i ørene av Around Ear 2, selv om det nok går litt utover evnen til å skape frysninger med musikken.

Krevende

Bose-klokkene krever også en del effekt for å spille høyt. Med en iPhone 4 måtte vi opp på rundt 65-70 prosent før vi sa oss fornøyd.

Samtidig sperrer de ute brukbart med støy, slik at du ikke trenger å spille ekstra høyt for å overdøve lyd fra omgivelsene. Greit å ikke fremskynde tinnitusen mer enn nødvendig.

Dessverre er ikke isolasjonen andre veien like god, og det fører til at noe av lyden lekker til omgivelsene. Problemet er ikke prekært, men om du foretrekker å ha musikken helt for deg selv, kan det være et skår i gleden.

Konklusjon

Prisen ser ut til å ha gått en hundrelapp ned fra forgjengerens veiledende pris, og vi ser Around Ear 2 til snaut 1300 kroner på nett.

Det er brukbart god valuta for pengene, synes vi, særlig om du vektlegger komfort høyere enn absolutt presisjon i lyden.

Bose-klokkene leverer myk, harmløs og behagelig lyd, men mangler litt trøkk både i topp og bunn. Slik er det mange som liker det, og om du setter pris på Bose-lyden fra før, vil du nok ikke bli skuffet av disse.

For dem som foretrekker det noe lysere og skarpere, tror vi ikke Bose treffer denne gangen heller. En svak femmer.

TEST: Ultimate Ears 700

TEST: Fabelaktig mosjons-moro

TEST: En drøm av en laptop

TEST: Et monster av en PC

BoseAE2_tabell 1104040902.jpg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.