APPS

Test: null

Slik låser du opp telefonen med NFC

ANDROID-APP: Sveip mobilen over brikken, og vips så er du inne.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. aug. 2013 - 11:00
Vis mer

Tidligere denne uken skrev vi om en smart måte å deaktivere passord på mobilen din når du er hjemme og koblet til det trådløse nettverket ditt.

I dag skal vi se litt på en en annen måte å slippe passord på. Du kan nemlig bruke NFC til å låse den opp, slik at du slipper å fikle med passord når du skal bruke den. 

Appen heter NFCSecure, og finnes bare til Android. Du må ha en telefon med Android 4.0 eller nyere, og åpenbart NFC-støtte.

LES OGSÅ: Nå kan alle Android-telefoner spores

Skann for å låse opp

Konseptet er veldig enkelt. Du knytter ett eller flere NFC-merker til appen. Når den er aktivert, må du skanne NFC-merket for å få tilgang til telefonen. 

Stort verre er det faktisk ikke. Men om du vil komme i gang med denne metoden, må du gjennom et lite oppsett først. Og så må du selvsagt ha ett eller flere NFC-merker. For at det skal være en praktisk løsning bør minst ett av disse NFC-merkene være noe du har på deg til enhver tid.

Det finnes mange måter å få til dette på. Du kan få tak i armbånd, nøkkelring, klistremerker og annet med NFC-brikke integrert. Om du fikk minst G i tekstil i grunnskolen, kan du til og med sy en brikke inn i klesplagg.

Et annet stilig konsept er ringer med NFC integrert. Altså NFC på fingeren.



Har du festet et NFC-merke på lommeboka, kan du enkelt låse opp telefonen ved å skanne dette. 

Slik kommer du i gang

Etter du har installert appen og funnet frem NFC-merket ditt, knytter du dette til appen. Deretter må du gi appen administratorrettigheter på telefonen din. Dette gjør du i appen, så du trenger ikke å vase rundt i innstillingsmenyen på telefonen din for å finne riktig innstilling å endre på.

Du kan knytte flere NFC-merker til appen, og gi dem forskjellige navn. Om du så skulle miste et av disse, kan du enkelt fjerne det fra appen. Dermed kan det ikke lenger brukes til å låse den opp.

Skulle du miste alle merkene, kan du fortsatt få tilgang til telefonen med et passord.

Det kan selvsagt virke i overkant styrete å måtte skanne et merke hver gang du skal bruke telefonen. Dette kan du løse ved å aktivere en forsinkelse før appen krever at du skanner et merke. Du kan sette hvor mange ganger du kan skru av skjermlåsen før telefonen ber om ny skanning. Du kan sette en tidsforsinkelse. Det er også mulig å sette opp appen til å kun be om skanning dersom enhetspassordet er skrevet feil et visst antall ganger.

Selve appen er også beskyttet, slik folk med urent mel i posen ikke uten videre kan deaktivere den eller tukle med innstillingene.

LES OGSÅ: Slik beskytter du mobilen mot tyver

Du kan lagre flere NFC-merker, og gi dem navn.

I praksis

Hvordan det fungerer i praksis kommer altså an på hvordan du har satt opp appen. Det er likevel likt hver gang du skal skanne. Så snart du har fjernet skjermlåsen, får du opp et skjermbilde som ber deg om å skanne et merke. Har du ikke dette tilgjengelig kan du trykke på et ikon for å skrive inn passordet ditt.

Stort verre er det altså ikke.

Vi syns konseptet er stilig. Så lenge vi ikke bærer NFC på kroppen på en eller annen måte, opplever vi det imidlertid som litt upraktisk. Det nærmeste vi har kommet er å ha et NFC-klistremerke på lommeboka, slik at vi bare trenger å berøre dette med telefonen. Det fungerer når vi har lommeboka i lomma.

Men om du fra før av bruker et passord for å låse opp telefonen din er det ikke store forskjellen å taste inn denne ved hjelp av NFCSecures grensesnitt.

NFCSecure kan lastes ned som gratis prøveversjon i Google Play. Denne fungerer i en uke. Etter dette må du eventuelt kjøpe fullversjonen til knapt 30 kroner.

LES MER OM NFC:

Slik tar du i bruk NFC

Dette trenger du å vite om NFC 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.