T2

Test: SAMLETEST: AKTIVITETSARMBÅND

Vi har testet ni aktivitetstrackere. Dette er de beste

Her er våre anbefalinger.

Blant aktivitetstrackerne vi har testet er det spesielt én som skiller seg ut: Fitbit Charge og Charge HR. Men det er også mange gode alternativer.
Blant aktivitetstrackerne vi har testet er det spesielt én som skiller seg ut: Fitbit Charge og Charge HR. Men det er også mange gode alternativer. Bilde: Stein Jarle Olsen/Eirik Helland Urke/Marius Valle
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
20. des. 2014 - 09:19

Sist vi laget en slik oversikt var det Fitbit Flex og Garmin Vivofit som stakk av med seieren, men siden den gang har det skjedd en god del på trackersiden.

Ensom i toppen

Av de som er tilgjengelige på markedet nå er det et par som stikker seg ut, og det er Fitbits mellom-modeller Charge og Charge HR. De har stort sett alle funksjoner du kan ønske deg, og HR-varianten gir deg dessuten kontinuerlig pulsmåling - riktignok på bekostning av et par dager av batterilevetiden.

Batterilevetiden er likevel rimelig god, den har en fin liten skjerm som gir god oversikt og gjør at den fint kan brukes som armbåndsur om du så måtte ønske, og registrerer endelig at du legger deg til å sove helt automatisk.

Lillebror Fitbit Flex er naturlig nok fortsatt et godt valg, og koster for tiden under halvparten av hva Charge gjør. Den kan by på mange av de samme funksjonene, men har ikke "ordentlig" skjerm, noe dårligere batterilevetid og ikke automatisk søvnregistrering.

Toppmodellen Fitbit Surge er den best utstyrte hva funksjoner angår, men er klumpete og ser ut som om den ble designet i 1992. Den har innebygget GPS, men om du ikke trenger det kan du like godt velge de langt billigere Charge eller Charge HR.

TEST: Polar V650 sykkelcomputer: Polar klarer å kombinere det enkle med det avanserte

Holder et år på batteri

Garmin Vivofit er fortsatt det beste valget for noen, særlig om du trener mye med pulsbelte. Den støtter nemlig pulsbelte til logging av treningsøkter, har en stor skjerm og holder ikke minst et helt år på de to knappcellebatteriene.

Ulempene er at den ikke har noen vibrasjonsmotor, at grensesnittet på web og app ikke er av de beste, og at den ikke har noen spesielt avansert søvnlogging.

Garmins andre tracker-produkt Vivosmart tilfører enkelte smartklokkefunksjoner, men har ikke utbyttbart batteri og dermed batterilevetid omtrent på linje med de fleste av de øvrige båndene.

TEST: Bose SoundSport: Treningsplugger som sitter fantastisk godt i øret

Klassisk

Batteritiden er en av hovedstyrkene til det klassiske armbåndsuret Withings Activité Pop, som tilfeldigvis også er en aktivitetstracker.

Batteriet holder seg gående i åtte måneder før det må byttes ut. Klokka er vanntett, og måler skritt og søvn automatisk.

Withings' andre tracker, kalt Pulse O2, har en del funksjoner som konkurrentene ikke har, blant annet muligheten for å måle oksygenmetning (!) og høyde, i tillegg til puls og alt det andre disse trackerne kan.

Den kan bæres både i klips og rundt håndleddet, og den holder i tillegg i to uker på det oppladbare batteriet. Økosystemet er også blant de bedre.

TEST: Bluetooth-høyttalere: Disse høyttalerne kan du ta med deg på stranda

Unike funksjoner

Jawbone har slitt veldig med å få sin nye supertracker Up3 på markedet, og vi har fortsatt ikke hatt anledning til å teste denne, men forgjengeren Jawbone Up24 er fortsatt et relativt godt og funksjonsrikt valg, med noen smarte funksjoner de er alene om, for eksempel at den kan vekke deg når det passer best ut fra søvnsyklusen din.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Målet er da at du skal våkne mer opplagt. Mekanismen som holder båndet på plass er imidlertid skjør, og vi opplevde blant annet at båndet var misformet allerede etter en drøy uke. Båndet har heller ingen skjerm.

TEST: Polar M400: Denne avslører at du er en kontorrotte selv om du trener ofte

Resten

Av de øvrige er det ingen som skiller seg ut i noen veldig tydelig retning. Polar Loop er billig og har skjerm, men ingen vibrasjonsmotor, litt mager batterilevetid og ingen søvntracking i det hele og store.

Jawbones billigtracker Up Move har de samme sensorene som storebror Up24, men uten armbåndet du må kjøpe i tillegg får du ingen søvntracking, og den har verken ordentlig skjerm eller vibrasjonsmotor. Den er i praksis en litt glorifisert skritteller til 450 kroner.

Samsungs Gear Fit har på sin side en flott skjerm, pulsmåler, grei batterilevetid og i tillegg smartklokkefunksjoner, men den tilhørende appen er ikke god og prisen er langt høyere enn de rene aktivitetstrackerkonkurrentene.

Sonys Smartband sitter dårlig på håndleddet, er ikke spesielt nøyaktig på skrittregistreringen og har ingen skjerm i det hele tatt, men har både vibrasjon og god batteritid. Vi ville heller lagt noen ekstra kroner i et ordentlig bånd.

PS1: Nike har for øvrig lagt ned produksjonen av sitt Fuelband, så det har vi kuttet ut. Ikke var det spesielt bra, heller.

PS2: Vi har justert karakterene for enkelte av produktene i denne testen etter hvert som nye produkter har kommet på markedet. Det gjør at enkelte har blitt flyttet et hakk ned på skalaen fra den opprinnelige karakteren.

Og for deg som blir sliten av all trackingen: Her er dingsen som skal gi deg perfekt tappet øl - hver gang

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.